Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

12 marts, 2010

Digi TV - MUX2 DVB undertekster fra 14. april

DR gik forsigtigt frem med skift af undertekst på DVT-T, men vi havde det vidst allerede for TV 2 ...

Digi TV - MUX2 DVB undertekster fra 14. april
DR og DIGI-TV har i samarbejdet med branchen undersøgt og analyseret problemstillingen omkring implementeringen af de politisk besluttede DVB undertekster.
Det man taler om her er, at man fra da DVB-T startede i Danmark fandt frem til at rigtig mange DVB-T tunere ikke kunne håndtere undertekster sendt i DVB signalet, som ville være det rigtige at gøre, når signalet senes digitalt – dermed kan brugerne også selv vælge, om man ønsker undertekst med, og hvis det sendes ud i flere sprog, så kan man vælge, hvad man foretrækker. Grunden til at mange tunere ikke kunne håndtere det er, at de store lande vælger i stedet at vedlægge et ekstra lydspor med tale i deres eget sprog.

Så vidt jeg ved så var der to midlertidige løsninger man så valgte: 1) et som for analog tv at 'brænde' underteksten oveni billedet. 2) at sende underteksten i tekst-tv. Det blev vidst mest til 1).

Jeg mener at TV 2 allerede er skiftet til at sende underteksten i DVB – Så hvis man ikke har problemer der, med underteksten, så får man det heller ikke med DR.

Jeg tror også at det med undertekster er løst for længst i DBV-C. - Men det kunne jo være du har en DVB-T tuner, hvor problemet opstår.

Ingen kommentarer: