Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

09 marts, 2010

Formandstanker omkring Viasat valget

Som formand i fællesantennen går jeg naturligvis og spekulerer på, hvordan det vil være i fællesantennen,
    - uden Viasat i Family Mix - eller med Viasat
Med denne høje pris for Family Mix pakken til følge, med Viasat. Vi sparer hele 99 kroner om måneden i Family Mix, ved at fravælge. Skal vi tage et kollektivt hensyn til de der, for 'enhver pris' gerne vil beholde Viasat. Eller skal vi blot se på eget behov, og hvis det så er uden Viasat, glemmer vi så her at tænke på, at fællesudgifterne måske stiger derved, fordi det nok er ved det valg, at flest vil forlade foreningen. At valget om Viasat, vi står overfor, faktisk også er et lidt farligt valg for foreningen.

Følgende tanker strejfer mig også: I hvordan valget bliver så vil bestyrelsen naturligvis igen stå for skud fra medlemmer, som mener: Det vi så har, er bestyrelsens skyld. Og at bestyrelsen skal lave det om, med begrundelser som, at pågældende medlem har i hvert fald ikke været klar over sagens alvor, og man har ikke bedt om det. - Det, at man glemmer det er et foreningsvalg, kan vi naturligvis leve med, når valget er klokkerent - også helst med mange deltagere i valget.
    Men det er en fælles sag for alle medlemmer, og det er nu det gælder: – at tage stilling til medlemsforslaget: Stop samarbejdet med Viasat
Når valget er taget så lader det sig vanskeligt ændre – af mange årsager, som jeg vil skåne dig for her og nu.

at lukke for Viasat fra 1. april?
I mine desperate tanker om, hvordan vi kunne få medlemmerne op af tv-sofaen, strejfede følgende tanker mig: Man (jeg) kunne næsten have lyst til at lave et lille kneb, at lukke for Viasat fra 1. april.
Bliver det så valgt, at vi skal fortsætte med Viasat, på den ekstra­or­di­næ­re generalforsamling den 7. april, så var det blot 'en aprilsnar', hvor vi kobler til, med det samme. Og bliver valget, at vi skal af med Viasat, ja så gjaldt det jo så fra 1. april. - Det er måske en tand for flabet at gøre, men, det kunne sikkert få folk til at møde op og stemme.

For det er det vi skal: Den 7. april skal valget tages.

En skam at ødelægge buketten
Sidste år valgte vi at skifte til Family Mix konceptet. Buketten af mulige kanaler i Family Mix er nu tæt ved at være fuldkommen. Bestyrelsen synes det ville være en skam at smide Viasat overbord, men vi forstår udmærket, hvorfor forslaget er der, og det er rette tid, at vi tager stilling til det, netop nu – Fordi det er med i aftalen med Viasat, at vi kan, og at vi ellers er bundet til Viasat i et par år.

Bestyrelsens fokus vil, ud over drift mv., være at vi får det optimale ud af Family Mix. Er Viasat med i pakken, så vil vi også kæmpe for at vilkårene her bliver bedre, i hvad muligheder der byder sig. Det har vi allerede gjort i mere end et år nu, og der opstår altid nye muligheder. Jeg tror på at det vil lykkes, men i forbindelse med valget her, bestyrelsen kan jo desværre ikke love det. Vi må se på det som det er, her og nu. Er Viasat ikke med på vores net, så lader vi andre om at kæmpe for bedre vilkår fra Viasat, fordi der er nok at se til, og fordi der ville i så fald være meget lange udsigter til at vi igen får Viasat med.

Tvivl om Family Mix konceptet?
Det er klart, med prisstigninger, både her og der, så vil vi alle standse op. Der kommer tvivl om Family Mix konceptet nu også var rette valg for vores forening. Samme hændte for bestyrelsen sidste november, da vi hørte om, hvor det bar imod. Canal Digital åbnede også en dør i muligheden, at komme ud af aftalen. Men bestyrelsen kunne hurtigt regne ud, at vi kunne ikke gøre det billigere. Ser vi alene på de øvrige tv-kanaler, end Viasat, i Family Mix: Vi kunne ikke få dem til samme pris. Hele driften og den fleksibilitet der er i Family Mix konceptet, Canal Digital kan, grundet størrelsen, ødsle lidt med bl.a. menneskelige ressourcer, indtil der bliver udviklet smarte løsninger, fx i edb mv. Der er ikke noget her der er hyldevarer, endnu. Samme tanker havde arbejdsgruppe internet også op mod valget af internet, da det i 2003 endte med at vi valgte Nordit. På daværende tidspunkt havde mange fællesantenner brænt nallerne på flere gange skift af udstyr. Også her konkluderede vi: Når bindingsperioden udløb, så så verden anderledes ud. Men Nordit blev så populær at det faktisk gjorde ondt, at vi måtte skippe dem, for at få det som en del i Family Mix. - Noget lignende kunne meget vel hænde med Family Mix, at det bliver bedre år for år, så vi nødig vil af med det igen, når mulighederne er der. Det er det bestyrelsen i første omgang vil kæmpe for.
    Men skal vi ødelægge konceptet ved at fravælge Viasat – valget er dit, - dog desværre et kollektivt valg
'Desværre et kollektivt valg' - Der var ingen problemer her, hvis Viasat tillod, at Viasat kanalerne var et individuelt valg i Family Mix.

Tilføjet:
Se Aktuelt brev fra Viasat

9 kommentarer:

Mikkel sagde ...

Jeg er helt enig med de mange der mener at Viasat er alt for dyre og jeg er rystet over hvor hurtigt prisen på Family Mix steg efter indblemenetringen, men samtidig er det ikke nogen kanaler jeg vil undvære.
Jeg mener at Family Mix uden Viasat vil være et tyndt koncept, der ikke længere vil være attraktivt og det vil på trods af at vi betalte 2000 kr ekstra sidste år pr medlem for opgradering af kabel nettet, betyde at jeg ikke længere ønsker at være medlem af foreningen og det ville ærgre meget.

Det er efter min mening en rigtig god løsning vi efter hånden har fået sat sammen, med digitale og HD kanaler, billedkvaliteten er langt bedre nu end på de gamle analoge kanaler. Derudover kører min nye internet opkobling fra Canal Digital som end drøm og er LANGT mere stabil end min gamle ADSL forbindelse fra TDC. IP tele løsningen klager jeg heller ikke over.

Jeg håber at der vil blive stemt nej til forslaget om at droppe Viasat og derefter bør bestyrelsen, evt. i samarbejde med andre foreninger arbejde hårdt for at få prisen ned og samtidig prøve at få Viasat kanalerne valgfrie, for på den måde at tilgodese alle medlemmer.

Det nytter ikke noget at udhule konceptet fordi vi er utilfredse og samtidig melde os ud af kampen om at gøre det bedre. Det bliver foreningens død hvis vi gør det.

hermanR sagde ...

Hej Mikkel,

Jeg håber at mange ser på det på samme måde som du - og vi er enige om, hvad der bør være bestyrelsens fokus her.

Det man så lige skal have med er, hvis fx TV3 skal være individuel valgfrit, så vil det fordre kodekort at se den og den kan så ikke være analogt. Men det ville være ønskværdigt, at alt fra Viasat var valgfrit, på grund af prisen. Det kunne så godt være fx ved at Tv3, Tv3+ og Tv3 puls var i en Viasat start pakke.

Erik sagde ...

Hej
Jeg kan ikke forstå at man er speciel kvalificeret til at bestemme foreningens fremtid bare fordi man møder op til en generalforamling.Vi har alle betalt mange penge for at foreningen er det den er i dag.Jeg synes det er en gammeldags ind stilling.Alle burde kunne stemme uanset man møder op. Vi der har parabol i forvejen kan selvfølgelig være ligeglade,selv om canal digitals løsning er langt billigere.Jeg vil ikke undvære de 3 kanaler uanset hvad, men jeg vil selvfølgelig søge væk fra foreningen såsnart der er en rimelig mulighed.
Hilsen Erik

JSchack sagde ...

@Mikkel:
Du skriver: "arbejde hårdt for at få prisen ned og samtidig prøve at få Viasat kanalerne valgfrie".

Dette kommer ikke til at ske. Hvorfor? Fordi Viasat har dig og andre i deres hule hånd.
Når deres tre kanaler er det, der svinger din holdning om Family Mix fra "en rigtig god løsning" til "et tyndt koncept" - ja, så har de jo allerede en super ambassadør, der validerer at de kan opføre sig som de vil uden konsekvenser.

Når man "ikke kan undvære" et produkt, så har man heller ikke noget at forhandle med.

Jeg håber selvfølgelig at jeg tager fejl i ovenstående - men jeg tvivler. Evt. kan man jo håbe at eventuelle lovindgreb giver os valgfriheden tilbage.

Jeg ser da også et par programmer fra Viasat. I min verden er de seneste prisstigninger dog så meget ude af proportioner, at jeg godt kan udvære Viasat. Dette baseret på en ren afvejelse af pris kontra den ydelse man reelt set får.

hermanR sagde ...

Hej Erik,
Som nævnt under Opslagsinformation → Generalforsamling:
Se også Vedtægter, hvor du blandt andet kan se rammerne for generalforsamlingen. Afstemning ved brev, og ved fuldmagt, nævnes ikke i vedtægterne - Mød op, hvis du ønsker indflydelse.

Det er det nærmeste jeg kan komme med et kort svar til dit spørgsmål.

Jeg kan også viderebringer, hvordan mange tidligere generalforsamlinger har tolket det spørgsmål op mod vedtægterne - og det er at man skal være fremmødt for at kunne stemme.

Jeg ser det også som et proble, at vi ikke kan komme bredt ud med vigtige spørgsmål.

En prøveballon sidste år:
Sidste år valgte bestyrelsen at vedlægge en vejledende stemmeseddel om valget Family Mix, hvor målet var at brug det som en prøveballon op mod generalforsamlingen. Kunne man respektere dette vejledende valg som resultatet af valget. Den blev forkastet. Det drejede sig om et bestyrelsesforslag. Hvis denne vejledende valg gik imod forslaget, så havde bestyrelsen trukket det.

En lus imellem to negle
Hvis jeg som formand accepterer at samle stemmer ind før generalforsamlingsmødet, så ville jeg sidde som en lus imellem to negle. Generalforsamlingen ville igen være mistroisk og sandsynligvis forkaste disse. Dernæst vil du og mange andre brokke dig over at jeg ikke respekterede din stemme. Så det sikre se at følge traditionen baseret på generalforsamlingens tidligere års håndtering af den sag.

Ellers, jeg kan ikke se, at det strider mod vedtægter, at vi flekser lidt her, hvis blot sagen håndtere på en generalforsamling. Men heller ikke, at det køres så strik, som det gør. Det er en tolkning.

Jeg håber at vi til næste år får en generalforsamling, hvor der er tid til behandling af, fx forslag om forudgående valg. Så det problem kan ryddes af vejen.

mvh / Herman

hermanR sagde ...

JSchack
Dette kommer ikke til at ske. Hvorfor? Fordi Viasat har dig og andre i deres hule hånd.

Nej, Det er ikke sikkert at Viasat ønsker at imødegå det, men selv over Viasat Danmark står under loven og her har der været optræk til noget som gør at de må give efter.

Det bliver spændende at se udfaldet på det valg. Jeg håber at det blive så markant så man også kan være sikker på at det er flertallet af medlemmers interesse. I hvordan det går, så ta'r vi den derfra.

Det, håber jeg, at jeg kan love – Vi skal på mødet holde os til emnet, så bliver mødet ganske kort. Under en halv time.

Dvs. ingen diskussion om Canal Digital og Family Mix – Pixelering og udfald, hvordan en harddisk kobles til og hvad en router er for en. Det kunne da faktisk blive et godt møde.

Mikkel sagde ...

Hej JSchack.
Du misforstår mig hvis du tror at jeg ikke kan undvære Viasat kanaler for en hver pris, jeg mener bare ikke at min grænse er nået endnu til at kaste håndklædet i ringen og risikere at stå i en værre situation hvis de som Herman har nævnt flere gange, måske bliver tvunget til at ændre vilkårene, så vil vi sandsynlig vis stå i en situation hvor vi kommer til at betale en høj pris for at få dem ind i konceptet igen.

Selvfølgelig ville det være det bedste hvis SAMTLIGE antenneforeninger og kabel TV udbydere sagde stop overfor deres overpriser, men det kommer næppe til at ske og så hjælper det nok ikke så meget at lille Ølstykke Vest bliver fornærmet og ikke gider være med mere.

Det virker som en langt bedre løsning hvis foreningen vil indgå et samarbejde med ligesindede og forlange rimelige vilkår. Lykkes det så ikke, må man så tage andre konsekvenser.

Når jeg tidligere skrev at det ville blive et tyndt koncept, var det fordi foreningen skal være konkurrence dygtige på ikke kun prisen, men også udbudet, hvis den vil have en fremtid. Lige nu er der måske ikke så mange andre alternativer end parabol, men udviklingen går stærkt og ingen ved hvad der vil dukke op i fremtiden af udbydere der får lov til at udnytte eksisterende kabel net, ligger lysledere eller tilbyder TV via internettet.
Hvis vi så bare barberer kanaler af hver gang vi ikke er tilfredse, hvad bliver så det næste vi ikke vil være med til?

Viasat skal ikke være en del af udbudet for en hver pris, men lad os nu lige slå koldt vand i blodet og se på vores muligheder før vi smider dem ud i vrede.

Det er bare det jeg mener!

hermanR sagde ...

det bedste hvis SAMTLIGE antenneforeninger og kabel TV udbydere sagde stop

Helt enig.

Man skulle mene at det så burde være en sag for FDA (Forenede Danske Antenneanlæg), som vi godt nok ikke er medlem af. Men de har ikke kunne løse Viasat problemerne.

Men FDA var med til at forme den kontrakt vi fik fra Viasat. Her var FDA's plan at vi endvidere skulle tvinges til et medlemskab i FDA for at kunne modtage Viasat. - Det siger også en hel del om FDA.

nvn sagde ...

Bare et lille indlæg her til aften.. Har ringet til CD fejlmelding. Pixelfejl....

De var flinke at oplyse inden jeg kom igennem at 2 antenneforeninger har stemt Viasat ud af pakken... Bla. http://www.ostbirk.dk/ så vi er ikke de eneste som pusler med det.... Så det kan bestemt også være en model.. Vi melder os ud, og presser Viasat... Ikke som Mikkel skriver... Bliv ved med at betale, og pres dem imens. De kan køre rundt med os 2 år mere, og derefter hæver de sikkert prisen igen :-) Måske, det kan vi ikke vide... men det er nok med større sandsynlighed et at vi kan presse dem til at sætte den ned, hvis vi bibeholder dem på nettet.