Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

14 august, 2010

Tanker i forbindelse med Premier League

Under indlægget Premier League - her i efteråret, med nyt fra Canal Digital, lagde jeg en stribe links til nyheder fra pressen, ligeledes om Premier League på tv, for perioden ca. et år tilbage.

Der har været mange nyheder om tv-kanaler desangående, men det er først nu vi kan begynde at drage os et overblik i, hvad der sker. Ser vi bort fra, om det kommer via Family Mix, Satellit, eller hvordan det distribueres, så bliver der masser af udsendelser med Premier League:
  • De seks bedste kampe sendes direkte på 6’eren og Kanal 5
  • Canal Digital åbner en ny kanal: Barclays Premier League HD – 24 timer i døgnet, med samtlige 380 kampe – heraf 180 live-kampe. Altså, hvor de dækker det hele
  • TV 2 åbner to nye kanaler: TV 2 Sport Premier League og TV 2 Sport Premier League HD, som sender 24 timer i døgnet året rundt. Hvor de her dækker det hele
  • Viasat Xtra kanalen sender 5 ekstra 16:00 kampe
  • Se en detaljeret oversigt nederst i dette indlæg fra Digitalt.tv
Foruden Premier League findes der jo også Superligaen, La Liga, Serie A og Bundesligaen osv. Så der er grobund til et yderligere hav af nye kanaler, hvis galskaben skal fortsætte - og det skal den jo nok.

Det er jo det der sker med nye kanaler
Samtidig med, at der kommer meget mere med Premier League, så forsvinder der også en del om det, der hvor Premier League plejer at blive sendt. Det er en skrue uden ende, med masser af Premier League, for de der bare ikke kan få nok, hvis pengepungen er fuld til at købe. Men det man allerede har af abonnement bliver udhulet en del. Ok, de sender så noget andet.

Sidste år, da vi fik kanalerne 6'eren og og Canal9, og hvor vi fik TV 2 Sport med, i forbindelse med Family Mix, så tror jeg de fleste godt kunne se, at det ville blive dyrt, når 6'eren og Canal9 også skulle være betalingskanaler fra 2010. Vi fik også en klemme fra Viasat, for at få deres med i Family Mix. Mange meldte ud, at vi slet ikke har behov for nye kanaler, for det bliver for dyrt. Ikke bare fra vore medlemmer, men generelt. Også YouSee havde den melding om 6'eren og og Canal9, men YouSee har altså både 6'eren, Canal9 og TV 2 Sport i dag.

Der var i år, via pressen, varslet at der blev kamp om Premier League, og at det blev dyrt for tv-selskaberne. Ingen gav det formodninger om, at noget bliver dyrt for seerne.

Blot mine tanker
TV 2 Sport Premier League HD og Barclays Premier League HD bliver direkte konkurrenter. Vi kan ikke have behov for begge, så mon ikke Canal Digital vil tilbyde Barclays Premier League HD som tilkøb i Family Mix. I så fald kunne det måske være ønskeligt at kanalerne fra SBS Tv: Kanal 4, Kanal 5 og 6'eren, og faktisk også Canal9, blev taget ud af Family Mix åbningspakken, hvor det også blev tilvalgsmulighed.

Hvordan ender dette her mon
Hvis der lyttes til pressen, så vil 90 procent af trafikken over internet i 2014 være tv-kanaler, tv over internet. En kæmpe opsving i trafik. Her vil man sikkert også søge at sælge pakker, men jeg gætter på at tv over internet bliver gennembruddet til ægte valgfrihed til slutbrugerne. Altså opfylde mottoet som Canal Digital havde for Family Mix, da vi overvejede, hvilken vej vi gik imod, ved at vælge Family Mix. Det er i hvert fald den skræksenarie vi må holde op for Canal Digital og for Viasat. Tingene skal brydes ned i ægte valgfrihed til slutbrugerne.

Selvfølgelig skal vi fortsat have det væsentligste med i Family Mix åbningspakken, men det skal ikke være de dyre pakker og dyre kanaler. For der skal være økonomi hos slutbrugerne til at tilvælge kanaler, måned for måned.

Vi må acceptere at det der ikke er i Family Mix åbningspakken, det findes heller ikke på analogt tv, for det vil være alt for dyrt, og give tab af kanalpladser, at bryde det analoge tv op i yderligere pakker. Der skal jo en servicemand ud, hver gang der sker en pakkeændring her hos slutbrugerne.

Prisen for Family Mix åbningspakken skal ned, så der er mulighed for selv at vælge tilkøbskanaler.

Dette var mit første indspark desangående – Måske var der noget jeg har overset.

mvh / Herman

Ingen kommentarer: