Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

14 september, 2010

Nu får du større valgfrihed i Family Mix tv

Ændringen, hvor vi bl.a. fik MIX 1 med som valgmulighed

Større valgfrihed i Family Mix tv
Canal Digital åbner op for større valgfrihed i Family Mix tv.

Alle vore medlemmer, med abonnement på Family Mix, modtager i dag, fra Canal Digital, et informationsbrev. En af folderne vil være lidt forskelligt, alt efter om man pt. har kortservice eller ej. Årsagen til denne opdeling er naturligvis, at Canal Digital ønsker at give budskabet, så tæt på det man til dagligt har berøring med i Family Mix tv. Her får du dog mulighed for at se begge dokumenter:
 1. Uden kortservice. Dvs. de der abonnerer på Family Mix tv pakken, men som oftest ser det på analogt tv, eller det ukodede DVB-C.
 2. Med kortservice. Her abonnerer man på Family Mix tv pakken med kortservice, hvor man nok primært ser Family Mix tv via en digital tuner, enten med HDTV-box eller med en CA-modul i fladskærmen. Man har også typisk tilvalgt kanaler eller pakker.
Endvidere får vi alle en oversigt: Endnu mere valgfrihed, samt en kanaloversigt: Her finder du dine digitale tv-kanaler. Kanaloversigten viser både, de enkelte kanalers kanalplads og i hvilken pakke en given kanal findes. I oversigten vil du måske bemærke at Charlie, TV3, TV3+ og TV3 Puls alle findes to steder. Det skyldes, at alle kanaler i Family skal kunne fanges ukodet, mens alle kanaler i Mix 1 er kodet.

Vigtige datoer - klippet fra nyhedsbrevet Med kortservice
  14. september 2010
  • Den nye tv-pakke MIX 1 er i luften
  • De digitale tv-kanaler skifter plads
  • Ny CANAL+ tv-kanal: CANAL+ Hockey
  • Tilbud på CANAL+FILM: Spar 480 kr.
    
  1. oktober 2010
  • Ny MIX tv-kanal: 24Nordjyske
    
  1. januar 2011
  • Ny pris på FAMILY: 269 kr./måned
  • 2 nye HDTV-kanaler på MIX med HD
  • Ny pris på MIX med HD: 49 kr./måned
  • Nat. Geo. Wild HD og ESPN HD kommer i HDTV-pakken. Eurosport HD flytter til MIX med HD. Pris for HDTVpakken er uændret 39 kr. pr. måned.
De store ændringer
Læs selv i folderne, for at få et samlet overblik. Men også her sættes nogle ændringer i fokus.


Mix 1
Der er tilkommet en stærk alternativ, en lidt mindre og billigere pakke, kaldet Mix 1. Kortservice er gratis, men der fordres kort – og bemærk, at pakken kun findes digitalt. Dvs. man har ikke den analoge Family med, sammen med Mix 1 pakken. Der fordres en DVB-C tuner og CA-modul, eller HDTV-box.
Man skal kontakte Canal Digital KundeCenter, hvis man ønsker at skifte til Mix 1, eller selv håndtere det på canaldigital.dk/minside.

Mange, måske især modne seere, som synes omkostningerne er blevet for højt, vil sikkert byde Mix 1 velkommen. Navnet Mix 1 lægger op til, at der ud i fremtiden kunne opstå, andre alternativer til Family pakken. Man kan supplere Mix 1 med Mix tv kanaler og pakker, men man kan ikke supplere med, hvad der er fravalgt, ved at vælge Mix 1, frem for Family pakken - og man har ikke to gratis Mix tv kanaler. Til gengæld, så har man allerede TV 2 News, TV 2 Film og TV 2 Zulu i pakken.
Mange vil sikkert studere nærmere, hvad forskellen er imellem Mix 1 og Family.

Family Mix pakken deles op
Family Mix pakken, som vi havde hidtil, splittes op i en pakke kaldet Family og pakken MIX med HD. Samt de halvårlige udgifter til kortservice forsvinder. I stedet bliver MIX med HD, til 35 kroner pr. måned, entréen til at man kan tilvælge yderligere kanaler og pakker, herunder også de to 'gratis' valgfrie tv kanaler.

De øvrige pile og placering i figuren skal ikke tages for bogstaveligt, man kan godt vælge Mix TV-pakker, uden først at vælge i Mix TV-kanaler.

Ønskes kun Family pakken
Ønsker man 'kun' Family, så skal man kontakte Canal Digital KundeCenter, eller selv håndtere det på canaldigital.dk/minside.

To nye alternative spareløsninger
Der er hermed to alternative måder at spare. Man kan vælge Family uden Mix med HD, her kan man dog ikke supplere med yderligere kanaler, men man sparer 420 kroner om året, eller man kan vælge Mix 1, hvor man godt kan supplere med yderligere kanaler, dog ikke med de kanaler der mangles i forhold til Family pakken. Jeg ved at nogle af vore medlemmer droppede Family Mix i foråret, eller overvejede det. I det nye her er der sandsynligvis fristende alternativer.

Endelig så er der jo stadig en tredie sparemulighed, foreningens grundpakke, som der ikke er ændret ved.
Også her har vi den digitale grundpakke i DVB-C, som en følge af, at vi har Family Mix konceptet på nettet. Den er ikke gratis for foreningen. Foreningen betaler knapt 125 kroner pr. medlem, om året, til CopyDan, for den digitale grundpakke, en del af foreningens medlemskontingent. Men selv før vi supplerer med noget i Family Mix konceptet, har vi alle glæden af, at vi har det på nettet. Plus, at vi alle har de valgmuligheder der findes i Family Mix konceptet: tv, bredbånd og IP-telefoni.

Det kan vi genkende fra tidligere
Før dækkede udtrykket Family Mix både over konceptet og åbningspakken, nu dækker udtrykket Family Mix konceptet. Pakken Family er lig med den tidligere pakke Family Mix, når vi der ikke talte HD tv med bonuskanalerne med - og, som før med Family Mix, pakken Family dækker også tv både analogt og digitalt.

Hustler pakken, til 99 kroner pr. måned, er væk (måske kun i oversigten), men kanalen findes nu i Mix tv-kanaler, til en 10-er. De øvrige pakker, der kan suppleres med, er som tidligere. Se dog vigtige datoer.

Som før, den digital grundpakke er ukodet, også alle kanaler i Family pakken. På første figur vises en del stiplet ind med gult, det er kodet signal, og fordrer kodekort, bl.a. Mix 1 pakken.

Samlet set så er det vores største ændring, indenfor tv kanaler, for nok det næste års tid, og kursen er sat allerede fra i dag, 14. september, kl. 16.00.

Dog, vi har flere gode nyheder i vente, som vil gøre Family Mix konceptet endnu mere påskønnet.

Men nu skal vi lige fordøje ændringerne her først.

Opslagsinformation - TV kanaloversigten er tilpasset. Der lader vi dog, som hidtil, Canal Digital om at specificere detaljerne i Family Mix, da det jo er en service Canal digital sælger til vore medlemmer. Derfor skal også mine fortolkninger her tages med lidt forbehold :)

mvh / Herman

3 kommentarer:

nvn sagde ...

Ja.. idag kom der brev fra Canal Digital. Og som forventet er det selvfølgelig med en prisstigning. jeg tror ikke jeg har modtaget brev fra dem, uden der var en prisstigning med...

hermanR sagde ...

Ser man lidt efter hvilke prisstigninger kanalerne varsler generelt, fx her: Tv-kanaler hæver priserne markant så er vi billigt sluppet i Family Mix.

Men jeg kan godt forstå, at det er træls med stingninger. Vi kan kun håbe på at internet tv kan slå et hul i den onde cirkel, som har kørt i mange år. TV-stationer vil sikkeret lukke derved, men lidt og godt er vel også bedre, end at der hele tiden kommer nye, fx indenfor sport.

mvh / Herman

Anders sagde ...

Jeg ved ikke om det var den prisstigning der var varslet i det brev du omtaler - men priserne stiger vist en 20'er her igen pr. 1 Januar, gør de ikke?

MEN - det kan godt være de gør det. Og ja, det er da trælst. Meeeen Herman har fat i den lange ende her - set i forhold til alternativerne i markedet og DERES priser for en lignende portefølje af programmer og services, så ER vi altså billigt sluppet. Det virker på mig som en uuuudemærket aftale vi har fået strikket sammen.

Så er der s'føli problematikken hvis du ikke føler at Mix'et lige er det DU søger og har behov for. Det er s'føli værre, så kan jeg måske bedre forstå irritationen og frustrationen. Men så er det nok mere på sin plads at kritisere paletten, fleksibiliteten og sammensætningen. For prisen, den tror jeg ikke vi kan tillade os at klage over. Heller ikke selvom der skulle komme flere, mindre stigninger i den nære fremtid...