Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

18 oktober, 2010

Ustabilitet på aovnet.dk

Hosting centeret for hjemmesiden flytter

Grafikken på aovnet.dk vil mangle fra lørdag den 23/10-10 kl. 19.00 til søndag den 24/10-10 kl. 03.00. Det kan samtidig give lidt langsomme svartider på siderne mens grafikken mangles. Årsagen er at vores hostingcenter flyttes. Se varslet derfra:

Flytning af serverpark - Lørdag d.23/10-2010 kl. 19.00
Lørdag d.23/10-2010 kl. 19.00 foretager vi en flytning af vores serverpark fra eget driftcenter i Nakskov til GlobalConnects nye datacenter i Odense. Vi forventer at være online igen natten til søndag kl. 03.00.

Optimale driftsforhold
En væsentlig årsag til flytningen er et ønske om optimale driftsforhold i et af Danmarks mest centrale trafikknudepunkter. Dette giver os mulighed for ægte geografisk redundans og frit valg af internetudbyder.

Vi beklager den afbrydelse dette medfører.

Med venlig hilsen

web10 / Talk Active ApS
Tilføjet: Jeg glemte at Web10 nok også flyttede navneservere. I hvert fald kunne man opleve fejl ved opslag på dele af aovnet.dk i tidsrummet, hvor Web10 flyttede servere.

Nu spiller det måske ikke den helt store rolle for os, om det er den ene eller den anden store datacentet, at aovnet.dk blev flyttet til, for disse centre har jo alle en 'fed' forbindelse til hele internet backbone i Danmark. Men jeg prøvede alligevel at lave en trace fra min computer til aovnet.dk. Der var i alt 9 hop og aivnet.dk er godt 0,1 sekund væk. Så det må siges at være flot.

Blot en tanke om udviklingen i Danmark
På en måde er det lidt en skam, det bedst kan betale sig, at flytte ind i de store datacentre. Vi hører ofte det sker, fx at dette og hint flyttes til centeret Interxion Danmark i Ballerup. Det er en skam fordi lyslederkabel infrastrukturen i Danmark er efterhånden ret finmasket og det når efterhånden ud i de fjerneste kroge af Danmark. Hvis prisen for at bruge disse lysledere er ok, så burde der jo netop blomstre servere op overalt, især i udkantsområderne, i stedet for at serverne samles i centre. Det sætter en bremser for udviklingen i Danmark. Centrene gør Danmark mere globalt, mens resten i landet bliver mere udkant.

Ingen kommentarer: