Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

22 november, 2010

TV 2 Betalingskanaler

Besøg af Trine Emilie Gammelmark West fra TV 2 Betalingskanaler

Jeg havde besøg af Trine Emilie Gammelmark West fra TV 2 Betalingskanaler i dag. Men hvad skal vi dog tale om, når nu medlemmerne selv kan vælge. Det lå ligesom i luften, men det blev nu ingen problem, for der var masser, at få talt om og få kigget på.

TV 2 betalingskanaler er kanalerne fra TV 2, ud over TV 2 Sport, altså TV 2 News, TV 2 Film, TV 2 Charlie og TV 2 Zulu.

Charlie
Charlie udvider sendetiden fra januar, hvor man åbner Charlie fra kl. 8.00. Det bliver i alt til 15.000 timer ekstra i 2011. Charlie får også undertekst på mange udsendelser fra januar. Det bliver sendt på tekst-tv, så brugerne selv kan vælge, om undertekst skal være med. Især mange hørehæmmede har efterlyst muligheden med undertekst.

Jeg springer her blot lidt rundt og tager spots fra mødet.

TV 2 som betalingskanal i 2012
Hovedstationen TV 2 bliver som bekendt til betalingskanal i 2012. Rammerne for det er ikke helt på plads endnu, men det bliver sandsynligvis sådan, at de der 'kun' har vores grundpakke, slipper for at betale, men så snart man har noget med betalingskanaler, dvs. hos os Family eller Mix 1, så skal der også betales for TV 2. Havde vi andre betalingskanaler i grundpakke, så skulle der også betales der for TV 2, men det har vi ikke. Vi vil alle høre meget mere om det i løbet af 2011, hvor alle rammer så sikkert også vil være på plads.

Vi var også lidt rundt i, hvorfor TV 2 bliver til betalingskanal. Mange af os går sikkert med den opfattelse, at TV 2 også får en del af tv-licenspengene. Det gør TV 2 faktisk ikke længere og har ikke fået det siden 1. juni 2004. Dvs. TV 2 regionerne får stadig 'lidt', men de store indtægter kommer fra reklamer og grundet sparetider, så går det ikke lige så godt med det, som det har gjort. Hovedkanalen TV 2 må derfor tære på indtægter fra TV 2 betalingskanaler. Sådan så det ikke ud, da TV 2 måtte sige farvel til licensen. Da tegnede fremtiden lyst med reklameindtægterne. - Håber, at jeg fik det refereret korrekt.

Da jeg jo er interesseret i teknik, så var vi lidt rundt der
Jeg viste Trine TV 2 News, hvor lyden ikke var helt synkroniseret med billedet og informerede, at det varierer en del, fra klip til klip, hvor galt det var. Den slags problemer var der jo ikke mange af, da vi så på analog-tv. Trine vil tage det med hjem, for at TV 2 kan adressere problemet.- Hvor årsagen til det jo kan ligge mange steder.

Vi var også lidt inde på billedopløsningen, hvor billederne bliver flotere og flotere. - Som HD opløsning har TV 2 valgt formatet 720p. Flere havde bebrejdet, at man i stedet burde have valgt 1020i. TV 2 satte det bl.a. på en prøve på en FDA messe. Der er altså ikke meget forskel, men de fleste på den messe pegede på 720p, som bedste opløsning.

Integration med internet
TV 2 har længe haft TV 2 Sputnik, hvor man kan gense mange af udsendelserne på en computer. Jeg har ikke selv kigget særlig meget der, men der findes Sputnik free, og betalingsløsningerne Enkeltkøb, Basis og Guld. Der er også et kampagnetilbud Er du ny? Sputnik året ud 1 kr.!

Jeg fik et prøveabonnement på Sputnik Guld (3 måneder). Den vil jeg gerne lade gå videre til et medlem i foreningen, efter først til mølle princippet. Send mig en e-mail, om at du gere vil have den. Men der følger en betingelse med. Du skal lave en beretning om, hvad du fik ud af det. Noget som er velegnet til at blive lagt på nettet, som kan informere andre om, hvad de kan få ud af Sputnik. Du skal acceptere, at det bliver lagt på nettet, her under Servicenyt, og jeg vil gerne have betretningen i år.

Vi var også lidt inde på TV 2 OD
Til forskel fra Sputnik, som kan ses på computeren, så kan TV 2 OD ses på fladskærmen, men det fordrer, at man har en boks, som det kan samles op på. OD står for On Demand. Jeg ved ikke om TV 2 OD er noget vi eventuel får, eller forholdsvis let kan få, via Canal Digital, men jeg ved at Canal Digital også kigger på OD løsninger, her kaldes det så bare VOD, Video On Demand. En løsning, som TV 2 i givet fald skal blive enige med Canal Digital om, at vi skal have på nettet.

Hos Stofa distribueres TV 2 OD ud via internetløsningen på fællesantennen, men jeg ved ikke om det er via TCP/IP, ligesom når vi surfer på nettet, eller om det er via en af de andre muligheder, som findes i Docsis fx DVB.

Grundet rettighedsproblematikker så må TV 2 OD kun indeholde TV 2's egenproduktioner.

On Demand, vil jeg mene, hører ind under den fagre nye TV verden, som også banker på døren. Men det er svært at sige, hvilke teknikker, som vil vinde hævd. Det er et nyt område for mig, som jeg endnu ikke har kigget ret meget på.

Læs mere om TV 2 OD her og Omtalen hos recordere.dk.

mvh / Herman

Ingen kommentarer: