Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

09 januar, 2011

Vi får superNet

Vi får superNet på fællesantennen – 1. aprilse hvor hurtigt
aktuelle hastigheder mangles dog her

superNet øger det brede individuelle valgmulighed for vore medlemmer
 • 256/128 Kbit
 • 1 Mbit/256 Kbit 
 • 4 Mbit/512 Kbit 
 • 12/1 Mbit
 • 25/1 Mbit
 • 10/10 Mbit
 • 50/10 Mbit
- er tilbage - ska' der spares, så ka' der spares
- er tilbage - 4 gange hurtigere - til mail og langsomt surfing
- med stadig en smule tålmodighed overfor det tunge grafik
- til alsidig behov
- klarer snilt hjemmenetværk og streaming web-tv i HD
- skønt til tunge dokumenter begge veje
- luksusnet - en ovenud fornøjelse
Hastighederne 10/10 eller 50/10 Mbit fordrer en ny modem. Her har Canal Digital Kabel-tv valgt en med indbygget firewall router, også trådløst WiFi net.
 • 1000/100/10BASE-T Ethernet - 4 porte
 • 802.11n med kompatibilitet til 802.11b/g og med mulighed for WPA2 sikkerhed
 • To telefonporte til IP-telefoni mod servicen hos Canal Digital
Modemmet er ikke farvet grøn, men der spares mange kroner om året i strømforbrug ved at køre med denne alt-i-en løsning.


superNet sikrer fællesantennen mod konkurrence fra fibernet selskaber
 • Dermed kan vi på alle områder overgå, hvad fibernet selskaberne kan byde på til hjemmene
 • superNet er forberedt til vækst, kan uden videre konfigureres til yderligere fart
 • Ikke oveni net-trafikken, men ved siden af, har vi så alle tv-kanalerne, en meget stor fællesantenne plus
  • Du kan vælge multiroom uden det går ud over surfing
 • Du kan vælge IP-telefoni, der kører uden, at være berørt af din surfing. Også kaldet quality of service (QoS) indbygget i konceptet
Havde man mange fladskærme rundt i huset, de kan vise hver deres kanal, som kunne være HD. De påvirker ikke hinanden og det påvirker ikke internet hastigheden. Man kan samtidigt snakke i telefon (IP-telefoni), som heller ikke er påvirket af andet brug. Med fibernet i hjemmet ville det være dyrt at opnå samme. Med xDSL trionet er det umuligt.

Med superNet på fællesantennen kan vi så også tilbyde de fordele som fibernet havde. Fællesantennen er på alle områder en attraktiv fordel.


Vi vil værne om, at beholde denne føring og følge med behovet hos slutbrugerne.
Med Family Mix fik vi taget hul på det individuelle valg.
Vi vil dække bredden i behov.

Med venlig hilsen,

Bestyrelsen

Tilføjet 25. januar 2011: - Super med superNet 1. april
Vi har just modtaget den overordnede plan fra Canal Digital Kabel-tv. Med information til medlemmerne og meget mere. Heri: Planen er at selve skifte til Docsis 3.0 vil ske i uge 13, dvs. senest 1. april 2011. Der vil være lidt forstyrrelser af internetforbindelsen og IP-telefonien i forbindelse med opgraderingen. Det varsles naturligvis via hjemmesiden her og Infokanalen. Det vil alt sammen foregå i marts måned, så vi er klar til skiftet.

Informationerne på nettet for internet/bredbånd, hos Canal Digital Kabel-tv, har pt. en række fejl og mangler. Vi er lovet at også det vil være rettet op, inden vi får superNet. Med alle detaljer, så man tydeligt kan overskue, hvad de forskellige løsninger koster, alt i alt, inklusiv eventuelle omkostninger ved op- og ned-gradering af hastigheden.

Relateret:

4 kommentarer:

Bluebucket sagde ...

Det er Canal Digital kabel tv der tilbyder dette. Hvilken betydning har salget til Stofa på dette?

hermanR sagde ...

>Hvilken betydning har salget til Stofa på dette?

Læs nyhedsbrevet fra Canal Digital Kabel-tv Stofa køber den danske kabel-division af Canal Digital af 7. januar 2011 - så er vi ca lige opdateret.

Spørgsmålet, hvad salget betyder, har vi nok alle tænkt.

Bestyrelsen pegede på Canal Digital Kabel-tv i sin tid, bl.a. fordi vi havde på fornemmelsen, at vi her kunne få en samarbejdspartner, som ville lytte til brugernes behov, og fordi de ambitioner vi selv havde, med nettet og for muligheder til brugerne, var vores forening for lille til selv at klare. Canal Digital Kabel-tv spændte buen hårdt for at opfylde netop dette. Vi har så også mærket, at Canal Digital Kabel-tv måske godt kunne trænge til noget synergieffekt for at nå målene. Jeg kunne godt forestille mig, at de opnår det bedre ved at blive lagt sammen med Stofa.

Prøv selv af forestille dig alle andre udfald. Når det skulle være.

Vi skulle og kunne ikke vælge for dem, men udfaldet er vidst ret heldigt.

Ingen er i chock. Canal Digital Kabel-tv fortsætter fremad med fuld skrue. Med at bygge videre på samme koncept, som fx dette her superNet.

Hvordan det vil se ud på sigt, kan vi ikke vide.

mvh / Herman

Bjarke Andersen sagde ...

Jeg ser virkelig frem til supernet. Selvom det ikke er helt de samme priser som ved fiber, så syntes jeg det er et rigtigt godt alternativ, der ligger sig pænt mellem VDSL og fiber.

Dog er min nysgerrighed overrasket over at CD skal igang med endnu en opgradering. Jeg troede de opgradere til Docsis3.0, dengang de overtog nettet?

hermanR sagde ...

>Jeg troede de opgradere til Docsis 3.0, dengang de overtog nettet?

Det havde jeg, med flere i bestyrelsen, også håbet på.

Lid om det findes i Bestyrelsens beretning for kalenderåret 2010. Citat derfra:
Allerede mens bestyrelsen talte med CD om Family Mix, havde vi foreslået CD, at starte ud med teknologien Euro-Docsis 3.0 til internet, når vi nu alligevel skulle skifte væk fra Nordit. Men CD var åbenbart, på daværende tidspunkt, ikke klar til Docsis 3.0. Men man viste dog lydhørhed ved i 2009 at invitere bestyrelsen med til en præsentation hos Cisco om netop Euro-Docsis 3.0.

Nu må CD så ofre en kvart bondegård ekstra på at skifte deres udstyr i hovedstationen. Udskiftning af det man kalder for CMTS'en, i hovedstationen, er så også det eneste opgraderingen består i.

I upstream er der reserveret kanalpladser til det. I downstream 'stjæler' løsningen tre yderlige potentielle tv-kanalpladser.

Docsis 2.0, som vi pt kører med har én kanal i begge retninger. Docsis 3.0 kan køre med multikanaler i begge retninger. Ved opgraderingen vil CD lægge 4 kanaler i upstream og 4 kanaler i downstream. Det kan faktisk give hastigheder lidt over 100 Mbit/sec i downstream til brugerne, hvor CD så her starter ud med at tilbyde op til 50 Mbit/sec.

Ser man på båndbredden i kabelnettet, fx for Euro-Docsis 3.0 med 4 kanaler, så er den betydelig højere, men der skal så også være plads til at flere brugere kan have en stabil båndbredde, hver især. Var der kun en bruger på en segment, så kunne han snildt køre med en hastighed på mindst 220 Mbit/sec. Det med at man kan dele båndbredde på en streng, uden at det mærkes, er næsten en videnskab for sig.

Skulle vi med tiden få behov for at opdele vores kabelnet i flere øer/segmenter, så er opbygningen sådan i dag, at det kan klares ved at sætte ekstra udstyr ud i skabene, fx hvor vi nu har lysledernoder. Sandsynligvis skulle skabene så også udbygges.

Men det er ikke aktuelt nu og vil ikke være det før rigtig mange brugere vil have de højeste hastigheder.

Så det er ikke aktuelt, at vi nu igen skal opgradere kabelnettet – langt fra.

mvh / Herman