Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

02 september, 2011

Den sidder lige bag fjernsynet

Der er noget galt og det har irriteret os længe, så tålmodigheden er også ved at være opbrugt, men det er altså noget lort, det her tv-signal.

Stemningen er lagt og vi ringer efter service
.

Så kommer gutten, efter vi endda, i arbejdstiden, har måttet stå parat til at vente på besøget. Humøret er måske endnu lavere nu.

Men det er en spand vand, når han så bare lige roder lidt bag fjernsynet, vender sig rundt og siger:

»Så nu er den i orden. Men du får altså en regning for det«.


Så lidt mere seriøs
Vi er ikke alle sammen orienteret mod alt dette her teknik. Der kan meget vel være en god grund til at rekvirere service. Ja, faktisk findes der også en del situationer, hvor det er en værre 'fuglerede', som teknikeren skal have rettet op på i boliginstallationen, fx på loftet, før der kan være et godt signal. En eller anden har tidligere været over stregen med gør-det-selv arbejdet. - Men jeg bringer lidt hints til de, som selv vil lidt også.

De nok mest ærgerlige servicekald er når fejlen er, at antennesnøren er faldet ud af stikket, eller når der ved en fejl er blevet slukket for noget, fx slukket for en forstærker på loftet.

Kablerne bag fjernsynet - spar penge ved sund fornuft
Problemer med det her 'kabelsalat' lige bag fjernsynet, det kan mange selv klare. Her er der noget afklaringsarbejde, som kan spare servicekald. Det er her jeg sætter fokus denne gang.

En god antennesnøre og god kontakt er en forudsætning
”plastik vinkel stikket” ... skal ”udryddes” ... Brug færdigkøbt dobbeltskærmet snøreledning med støbte fabriksmonterede stik. Rigtig bolig-antenneinstallation udføres med F-Connectorer.

Jeg har tidligere beskrevet, hvordan en god antennesnøre ser ud, og hvilke stik typer, som må og ikke må bruges. Vi kan også godt se og mærke om stikket i snøren og stikket i vægdåsen og i fjernsynet ser ud til at kunne skabe en fast god kontakt. Eller man kan vrikke lidt forsigtig med stikket, for at se om det ændrer noget på det dårlige signal.

Det med dårlig snøre og stik kan også være fordi snøren indgår i noget der vippes, drejes eller flyttes ret ofte, eller at snøren bare ligger ubeskyttet eller har fået en hår behandling på et tidspunk. Mange fejl opstår fordi antennesnøren eller stik har været overbelastet med tryk, vrid eller ryk, eller dagligt bliver udsat for lidt slitage. Skift det ud, som virker mistænkeligt.

Sidder tuneren du anvender i en separat boks, fx Canal Digital DigiBox, så er det antennesnøren dertil, som der skal fokuseres på. Tænk på, hvad vej signalet går før det bliver til et billede på fjernsynet.

Sløjfet antennesnøre
Ret mange fejl opstår ved at antennesnøren er sløjfet igennem en eller flere bokse før snøren er nået til tuneren, hvor der er problemer. Prøv her at gå direkte fra vægdåsen til stikket med tuneren du bruger.

Det drejer sig om at få isoleret problemet. Når man så ved det, så er det meget lettere at finde ud af, hvordan problemet så løses.

Sløjfet antennesnøre-problemer
Det kan være dårlig kontakt i eller ved stik, men det kan også være at boksen, som signalet sløjfes igennem laver støj i signalet, dæmper signalet for meget, eller forstærker det for meget. Du vil måske opleve at der er forskel når boksen, som signalet sløjfes igennem, er tændt eller slukket. Du finder ud af, om det er sådan noget ved at springe over denne sløjfe med en god antennesnøre.

'Leger' man selv tekniker på det niveau, så kan man spare mange ærgrelser.

Jeg ved godt, situationen ofte er, at det virker bare ikke godt nok med det signal og at man fra starten ikke kan vide hvor det er, at fejlen findes. Samt at det altså HAR virket før. Men afprøver man om det kunne være i noget, som man helst bagefer ville have undværet en regning for, så er meget vundet. Og faktisk får man oveni en lille sejr, når man selv løser det.

Undgå disse i din antenneinstallation
er ofte årsagen til problemer

Ingen kommentarer: