Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

01 september, 2011

Infokanalen

Ikke noget nyt her, men et ønske for infokanalen

Foreningens Infokanal sendes i dag kun analogt. Bestyrelsen har et gammelt stående ønske hos Canal Digital Kabel-tv, om at få en spejl af Infokanalen med over på DVB-C, så også de der kun anvender DVB-C signalet kan se indholdet. Jeg har den opfattelse, at stort set alle andre foreninger med Family Mix har samme behov.

Det kan forholdsvis let etableres, så Infokanalen også sendes i DVB-C, med både billede, lyd og tekst-tv. Kanalen vil let kunne findes ved scanning med de DVB-C tunere vi selv har købt, fx tunere indbygget i faldskærmene.

Men, som jeg i sin til fik forklaret af Canal Digital Kabel-tv, deres DigiBox scanner ikke efter kanaler. Her er tabellen over indholdet i DVB-C forprogrammeret og tabellen fjernstyres fra Norge. Jeg kan godt se, at der så skal være en vilje hele vejen til Norge, om at få løst det problem. Men jeg kan ikke, se at det skaber er en større teknisk hindring. Det må være noget med viljen og prioritering. At få solgt, der er et behov her, som er ganske let at opfylde. Vi har også fra starten tilbudt, at foreningen selv investerer i det udstyr der skal til for at konvertere signalet til DVB-C. Men det skal nødvendigvis være en løsning, så alt DVB-C tuner udstyr hos brugerne kan fange signalet, ellers er der ingen idé i at sende med DVB-C. Så det kan kun løses i et samarbejde.

En del brugere holder sig udelukkende til DVB-C signalet, sikkert bl.a. fordi det er et godt signal og det er her der er et stort udvalg, men de må så undvære Kanal Hovedstaden og vores Infokanal. Det synes bestyrelsen er en skam. Canal Digital Kabel-tv burde være stolt over den landvinding og se at få fyldt de små huller ud der er. - At langt færre ser infokanalen i dag, end tidligere, er så også min undskyldning til at vi efterhånden nedprioriterer, hvor stor indsats der skal bruges på det mere kreative indhold her.

Kanal Hovedstaden og TCM (Turner Classic Movies) rykker vi også jævnligt Canal Digital for, at have med i Family Mix konceptet.

Canal Digital Kabel-tv havde af og til, frem til for et år siden, vist planer om at åbne en Family Mix Infokanal, som skulle sendes analogt og i DVB-C. Vi og de fleste andre foreninger, med Family Mix, støttede op om idéen, hvis denne infokanal samtidigt kunne anvendes som foreningens infokanal. Vi kunne se en flot synergieffekt i det. Mens det modsatte ville hænde, hvis der var to sidestillede: en forenings- og en Family Mix infokanal. Værre ville det være, hvis vores Infokanal kun var analogt og Family Mix Infokanalen var i både analogt og DVB-C – så lignede situationen jo nærmest krig imellem dem og os. - Det er ved at være længe siden jeg har hørt nyt om det. Måske er planerne lagt i mølposen, måske fordi det blev lidt for kompliceret med individuel indhold pr. forening. Ellers da en udmærket løsning.

Alternativt kunne Canal Digital Kabel-tv føde vores Infokanal med Family Mix information, vi lagde gerne om og afsatte gerne plads til det. De forskellige foreninger med Family Mix anvender måske ikke samme koncept til Infokanal, så i praksis er det sikkert slet ikke så smart endda. I hvert fald vores forening vil også være villig til at skifte platform, hvis det så var løsningen.

Vi rykker af og til, for at få en spejl af vore infokanal med over i DVB-C. Første gang vi fik undersøgt noget her var i januar/februar 2010. Det var her man fandt problemet med DigiBox. Vi har siden fået løfter om, at der kigges på det. Men jeg er da ved at tabe håbet om en sådan løsning kan blive etableret i et samarbejde med Canal Digital Kabel-tv. Det er jo DigiBox, som står i vejen, så måske kunne det, stadig med Family Mix, løses ved at vi forbød deres DigiBox på vores net, hvor vi selv fandt en egnet til erstatning.

Det kunne jo også være at infokanalers tid er ved at være passe. At der måske ikke er samme behov nu, som tidligere. Men man kan vel stadig, mens man ligger på sofaen, have behov for at checke overfladen. Det er vel også stadig praktisk, at man lige kan slå kontaktinformationer og lignende oplysninger op med fjernbetjeningen.

Der findes medlemmer som ingen internet har. Det er nok også her vi finder flest, som fortsat kun fanger det analoge tv signal, så vi kan dog ikke helt undvære infokanalen.

Når den nu skal være der, så synes jeg, at vi mangler spejlet i DVB-C og derefter, at få mere liv i Infokanalen igen.

mvh / Herman

Relateret:

Ingen kommentarer: