Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

07 august, 2012

Problemer med Stofa WebTv på Windows?

Jeg har tidligere kørt Stofa WebTv på min Windows 7 med Internet Explorer 9 (IE9) bl.a. ved blot at klikke mig frem på stofa.dk hjemmesiden, eller ved at slå op på adressen webtv.stofa.dk. Måske skal også nævnes at jeg har Adobe Flash Player installeret, som sandsynligvis blev brugt. Jeg har også Java installeret. Begge er verificeret til at være seneste version.

Konklusion tilføjet: WebTv fungerer ikke for tiden med Internet Explorer 64-bit.
Kører du med Windows 64-bit versionen, så er Internet Explorer, som default, sandsynligvis også 64-bil versionen. Problemet kan omgås, ved til opslag på webtv.stofa.dk, at vælge Internet Explorer (32-bit), som også normalt er installeret samtidig på computeren. Find dem begge fx ud fra Start knappen. Du kan også vælge at installere en anden browser, fx Google Chrome og så bruge den til opgaven.

Da jeg prøvede i dag, med Internet Explorer 64-bit, havner jeg på siden http://webtv.stofa.dk/#/page/noplayer med overskriften Afspille mangler.

Efter jeg installerede den nye player, som siden henviser til, så fejler det igen. – Jeg havner fortsat på samme side.

Jeg kender ikke til, hvad årsagen er, men på siden står der jo så også: "Undskyld vi roder! Vi er i gang med at forbedre oplevelsen af Stofa WebTv, der kan i en kort periode forekomme mindre problemer - venlig hilsen Stofa".

Jeg har ikke kunnet finde yderligere oplysninger om det på stofa.dk, fx under driftsinformation.

Det virker lidt underligt, at Stofa lader os opgradere til noget, som endnu ikke virker, når det vi havde trods alt virkede. Derfor søgte jeg videre i dette, for der kunne jo være en årsag, som jeg skulle tage højde for, men uden held.

På harddisken fandt jeg, at det må være en ActiveX-object og under Windows => Kontrolpanel => 'Programmer og funktioner' kan jeg se at linket hos Stofa installerede et program: ViewRight Web PC, publiceret af Verimatrix, Inc. - Ved at klikke på programmet i 'Programmer og funktioner' kan den afinstalleres igen.

I et ganske kort øjeblik vises dette billede i browseren,

hvorefter jeg kommer tilbage til samme Stofa side med Afspiller mangler.

Jeg valgte at fejlmeldt det til Stofa Support via formularen på stofa.dk, men jeg tror årsagen er, at Stofa klumrer og det er Stofa drift og udvikling nok allerede klar over.

mvh / Herman


Tilføjet, onsdag den 8. august 2012:

Måske har jeg fundet årsagen - jeg kører med 64-bit operativsystem og med IE9 64-bit. Der er ingen fejlmeddelelser under installationen, eller når jeg går ind på siden webtv. Ruden vist her kommer frem når jeg undersøger filerne, som installationsprogrammet lægger på harddisken. Noget kunne tyde på at .msi vælger den forkerte ViewRight.exe. Jeg har talt med Povl-Erik Høxbroe, ViewRight Web PC klienten kører fint på hans Windows, også med IE9. Tilføjet: Semere har det vist sig, at Povl-Erik kørte med 32-bit versionen, som også virker hos mig.

Under installationen kan jeg se at den omfatter DirectX 9.0. Hos Microsoft TechNet fandt jeg ud af at man kunne køre en DirectX test ved fra Start menuen at skrive DXDiag og dernæst klikke på Kør. Jeg havde ingen fejl der.


Tilføjet, torsdag 9. august 2012:
Stofa Kundeservice foreslog at jeg afprøver med en anden browser, da vedkommende ved fra andre kunder, at der kan være problemer med at IE9 ikke viser afspilleren. Anbefaler at jeg prøve med Firefox eller Google Chrome.

Jeg vælger i stedet at afvente den kommende løsning for IE9 også, da jeg ikke har et presserende behov.


Tilføjet, fredag den 17. august 2012:

Så kom der en forklaring "WebTv fungerer ikke med Internet Explorer 64-bit" og der kom en vejledning i at køre med IE9 32-bit i stedet. Det vil jeg dog ikke konstant anvende som min browser. - Jeg overgav mig. Installerede Google Chrome på maskinen også - og her virker det. - Det er en kompliceret verden med alle disse varianter.

Ja, det virkede jo så med Google Chrome browseren, men - - -
Jeg ville så lige prøve en ting, at afinstallere og prøve igen helt forfra med Google Chrome. Fulgte derfor følgende procedure:
  1. Afinstallerede ViewRight Web PC
  2. Afinstallerede Google Chrome
  3. Genstartede Windows
  1. Installerede igen Google Chrome
  2. Genstartede Windows
  3. Slog igen med Google Chrome op på adressen webtv.stofa.dk
Her fik jeg med Google Chrome samme fejlmeddelelse ”WebTv fungerer ikke med Internet Explorer 64-bit”. Det er jo ikke den browser jeg kører med. - Jeg havde her forventet, at stofa.dk geninstallerede ViewRight Web PC. - Fordi jeg testede lidt, faldt jeg i en ny fejl.

Jeg fandt en løsning for afspilleren
Jeg kunne følge vejledningen, hvor jeg åbner Internet Explorer 9, den der ikke er 64-bit versionen og her gå ind på webtv.stofa.dk. Nu kom jeg frem til siden med at installere Stofa Afspilleren (Verimatrix, ViewRight Web PC). Jeg kunne også her efterfølgende anvende det med Internet Explorer. Men til daglig vil jeg køre Internet Explorer 64-bit versionen, som det ikke virker med. Det virker så nu også igen med Google Chrome, når afspilleren først er lagt på. - Det er muligt, at man for Internet Explorer 64-bit versionen kan markere, at en bestemt side skal køres i 32-bit version. Det har jeg ingen hands-on erfaringer med.

Adressen, hvor man kan afhente og installere Stofa Afspiller til Windows, er i øvrigt https://webtv.stofa.dk/stofaplayer.msi.

Se også den indledende Konklusion tilføjet.

Jeg lukker hermed sagen

mvh / Herman

Ingen kommentarer: