Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

12 december, 2012

Ændringer i grundpakken ved årsskiftet 2012/2013

Informationssamling af ændringer i tv pr. januar 2013 - Opdateret 21/12

Der lukkes for spejlet af DVB-T signalet
DVB-T MUX1 og DVB-T MUX2 lukkes ned
Årsag: For at få mere plads til digitalt-tv

Disse to analoge kanaler lukkes: TV5monde og Bayern FS
Årsag: For at få mere plads til digitalt-tv skal der også fjernes et par analogkanaler.
Årsagen til, at det blev netop disse to, som vi fjerner analogt: Det er et levn fra før Family Mix, at vi har disse to kanaler i grundpakken og kun analogt. Mange medlemmer bruger primært de digitale kanaler og tænker måske ikke over at der er disse to, kun analogt. Vi sparer 10,68 kroner i CopyDan afgift, pr. medlem, for kalenderåret 2013, ved at slette disse to. Valgte vi i stedet at slette nogle af de andre analoge, som pt. både er analogt og digitalt, så ville der ikke være sparet noget ved det i CopyDan afgift. I 2013 betaler man samme CopyDan afgift for en kanal, om man har kanalen analogt, digitalt eller begge dele. I 2012 var der en pæn rabat, hvis man kun havde en kanal Digitalt, men også der fuld pris for analoge kanaler.

Ved lukning af DVB-T og disse to analoge kanaler bliver der plads til flere ekstra DVB-C QAM i området under Family 2 pakken. Stofa regner med, for hele frekvensbåndet, at der, med ændringen i januar, er afsat plads til, hvad der måtte komme af nyt behov i 2013.

Vi får nabolandeskanaler i HD
De digitale tv kanaler, fra Norge, Sverige og Tyskland, som vi hidtil har haft i SD opløsning og som Stofa har adgang til i HD, ændres til HD opløsning. Det er en af årsagerne til, at der bliver behov for mere plads i frekvensområdet, hvor vi har grundpakken.

Andet som også ligger i samme frekvensområde, som grundpakken, er de kodede kanaler i FritValg og tillægspakkerne, samt Video On Demand. Her er der også en del som ændres fra SD til HD, plus at der her fremadrettet endvidere vil komme nye kanaler. Behovet for mere til Video On Demand vokser efterhånden som flere anvender StartForfra og andet SmartTv over anlægget. Med ændringen er der plads til betydelig mere, i området, hvor grundpakke ligger.

Følgende kanaler er i HD
Af kanaler vi har i grundpakken, Family 2 og 3, er der nu følgende i HD opløsning:
DR 1, DR3, TV 2, Lorry, TV2 Øst, SVT1, SVT2, NRK1, NRK2, TV2 Norge, ARD, ZDF, dk4, Discovery, 6'eren, Kanal 5, TV2 Film, Nickelodeon, Eurosport, Eurosport 2, Disney Channel, Animal Planet, MTV, TV2 Sport, CANAL9.

Kanalændringer hos DR
DR lukker DR HD og DR Update. I stedet åbnes DR Ultra, for de 7 til 12-årige og DR 3, som skal være for yngre seere, de 15 til 39-årige. De nye kanaler indsættes, hvor de gamle lukkes. DR vil, i stedet for DR Update, styrke nyhedsdækningen på DR2 og den nuværende Ramasjang skal være for de 3 til 6 årige.

Tilføjet 3/1-13: De af DR annoncerede ændringer kommer måske først i løbet af foråret 2013, eller senere.

Canal8 Sport fjernes fra grundpakken
Årsag: Det er slut med prøveperioden for kanalen
Canal8 Sport flyttes til Family 3 pakken. Vil også være at finde som FritValg.

Varslinger vedrørende betalingskanalerne
Stofa har udsendt varslingsbreve til medlemmer som abonnerer på hhv. Family 2 eller 3. Disse ændringer er ikke yderligere omtalt her på aovnet.dk.

Der er normalt ikke samme kanal i både SD og HD
Oversigterne på stofa.dk viser såvel fx TV3+ og TV3+ HD. Det skal forstås sådan, at der i pakken er TV3+ analogt - og i digitalt er TV3+ i HD opløsning. Resten er vidst selvforklarende på stofa.dk.

I kanaloversigten her på aovnet.dk vises det analoge og det digitale tv separat og oversigterne er opdateret, ligeledes på Infokanalen. Oversigten her på aovnet.dk for Family 2 og 3 er ligeledes opdateret, så der vises det gældende for januar 2013, med de ændringer, som Stofa varslede.

Omlægningen ventes at ske den 9. januar
Se en foreløbig kanaloversigt - med detaljeinformationen vi ventede på.

Er ny kanalsøgning nødvendig?
Det kan være nødvendigt at lave en ny kanalsøgning, efter omlægningen, som ventes at ske den 9. januar 2013. Nok for alle, for at få alle de analoge med. Alt efter model skal en del nok også foretage ny scanning efter de digitale kanaler. For Stofa SmartTv boksen, skal der ikke gøres noget – Stofa boksen finder selv ud af at tilpasse sig ændringen ved en sluk/tænd.

- Se stofa.dk :Dine tv-kanaler flytter plads

mvh / bestyrelsen

Relateret:

Ingen kommentarer: