Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

28 december, 2012

Vi har fået adgang til routeren i Stofa modemmet

Jeg var i gang med at undersøge noget og opdagede ved et tilfælde at vi nu har adgang til routeren, fx til opsætningen af Cisco EPC-3925.

Jeg kunne næsten juble: En herlig julegave fra Stofa
Grudet et internet udfald forrige nat var jeg nok en gang inde på modem status i morges. Her forsøgte jeg, lidt tilfældig, med tomme felter i User Name og Password, at klikke på knappen 'Log In' og minsandten jeg kom så ind i router opsætningen.

Her valgte jeg at indlægge min egen User Name og Password til router login. Jeg kunne, under Applications & Gaming => PortRange Forwarding, indlægge disse port-forwarding til vore to SIP-iptelefoner, som jeg savnede mulighed for, da vi gik fra Canal Digital bredbånd til det samme fra Stofa i maj.

Til mit behov tror jeg der igen er adgang til alt, hvad jeg har savnet vedrørende styring af modemmet. Det er skønt, at jeg nu kan vende tilbage til en lidt mere smart og simpel SIP IP-telefoni konfiguration, uden behov for at skabe tomgangstrafik til at holde porte åbne i routeren, det så kaldte NAT traversal trafik.

Uden at have været rundt i alle kroge - min router-adgangs-ønske er vidst endelig opfyldt. Vi har igen fået 'nøglen til førerhuset' i vores egen internet-forbindelse.

Modem håndteringen er nu næsten alt sammen, som vi tidligere har kendt det. Med enkelte undtagelser, fx valget, om der skal køres med WiFi/Wireless eller ej, skal stadig vælges via Mine Sider på stofa.dk. Men det er jo underordnet, hvor det skal gøres - det efterlyste er opfyldt. - Vi har igen fuld adgang, som bruger, til at konfigurere vores net, så det opfylder vore individuelle behov.

Herligt - Om dette behov er mere eller mindre nørdet, eller om det drejer sig om, at etablere et hjemme arbejdsplads, det er underordnet. Vi kan gøre det nu.

Er man efter sikkerheden, så vil det nok først og fremmest være smart nu, at indlægge denne router login, som jeg startede med at omtale, og skal der være en tand mere styr på sikkerheden, så at indlægge MAC adresser, som må bruge lokalnettet. Det sættes under Access Restrictions => MAC Adress Filtering og ved her at vælge Enable samt Permit. Forinden vær sikker på, at din computer er med i listen. - Skal der så en ny enhed på nettet, da slå det fra midlertidigt – brug routeren til at finde den nye MAC adresse, efter denne nye enhed er kommet på lokalnettet. Dernæst tilføj denne nye MAC adresse til listen og slå filtreringen til igen. - De kloge hackere siger, så godt nok, at også denne ekstra sikkerhed kan brydes, men det er trods alt mere sikkert med MAC filtrering end uden.

Der kommer sikkert en Stofa nyhedsannoncering om dette her lidt inde i 2013.

En efterlyst og positiv fremskridt har vi opnået hos Stofa. - Vi kan sætte endnu en 'flueben' i ønskelisten for kvalitet.

mvh / Herman

Relateret:

4 kommentarer:

MH sagde ...

Fantastisk nyt. Nu kan det være at jeg kan få adgang til min NAS, uden at behøve have en ekstra router tilsluttet Stofas modem/router. Det må afprøves i aften.

hermanR sagde ...

Ja, - Jeg synes det er en milepæl, som er værd at fejre.

Du kan nu sikkert spare også nogle hundrede kroner om året i strømforbrug ved at slukke for din ekstra router – og stadig opnå, at få opfyldt dit behov.

Stofa er måske alligevel ikke så ringe endda, - kom jeg næsten til at skrive :)
Fortsætter Stofa ad disse tankebaner, så kunne det måske ende med at vi blev hængende ved i nogle år endnu.

vh / Herman

MH sagde ...

Man kan vel også sige at de endelig har åbnet for noget der burde have været en selvfølge fra starten, men på den anden side forstår man også godt deres argument med at det giver problemer for support når folk har adgang til at ændre en hel masse de ikke har forstand på.

Det lykkedes at få WebAccess til NAS, det drillede lidt fordi det ikke virkede via UPnP, så det krævede manuel port forwarding, men nu kører det endelig med forbindelse til min Bufffalo LinkStation LS-WXL329 NAS via Cisco EPC-3925 Router fra Stofa.

Mvh Mikkel

hermanR sagde ...

En frisk genstart af boksen
Skulle man komme til at lave en fejl i forbindelse med opsætningen, fx at man har glemt sin login, eller at man har udelukket sig selv ved filtrering, så er vejen tilbage, at benytte en så kaldt hard-reset af boksen.

Det er den øverste 'Reset' knap bag på EPC-3925 boksen, tæt ved stikket til antennekablet. For at foretage en hard-reset skal knappen holdes inde, indtil boksen genstarter, som er i ca. 5 sekunder. Her vil man ved efterfølgende opslag med browseren, på adressen http://192.168.100.1, havne i Administration Management siden, hvor man opfordres til at indlægge Username og Password.

Forinden ved genstart, efter en hard-reset, er boksen sat tilbag til fabriksindstillingen og har dernæst via peering hentet sine parametre fra Stofa DHCP serveren. Dvs. hvad der fx er valgt på stofa.dk 'Mine Sider' er allerede lagt ind igen.

Kender man denne lille procedure, så kan det aldrig gå helt galt.

Ved søgning på nettet ved jeg, at man med ændringer i konfigurationen kan havne i en situation, hvor boksen kører ustabil. Jeg gætter på det nok er årsagen til, at næsten halvdelen af de oprindelige konfigurationsmuligheder er fjernet i den Cisco EPC-3925 vi har. Fx da jeg søgte om det i 2011 havde man i Australien de oprindelige, langt større, konfigurationsmuligheder. Her var der også mange som løb ud i 'table overrun' og ustabilitet.

Det er Cisco EPC-3925 jeg har erfaringer med. Stofa udleverer, vidst lidt i flæng, også en hvid Thomson boks, som jeg ikke kender. I opsætning skulle de ligne hinanden.

mvh / Herman