Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

24 februar, 2013

Nye bredbåndshastigheder og priser

Et medlem informerede, at han i dag har modtaget et varslingsbrev om ændringer, og spurgte til detaljer i dette. Derfor lægger jeg her en kopi af indholdet i et nyhedsbrev relateret dette, som bestyrelsen modtog den 6. februar og supplerer med lidt kommentarer.

Klip fra nyhedsbrevet:

Vi har sammen haft succes med en stærk produkt- og prisplan for bredbånd. Planen har tiltrukket 20.000 nye bredbåndskunder det seneste år. Den trend vil vi meget gerne holde fast i, så derfor justerer og forbedrer vi endnu engang bredbåndsproduktet.

Danskerne forbruger bredbånd som aldrig før, og der er stort fokus på hastighederne og på kvaliteten af bredbånd. Det er afgørende, at antenneforeningerne og Stofa er i stand til at møde de nye krav.

Bredbåndforbruget ude hos jeres medlemmer steg hele 70 procent sidste år – langt mere end markedet havde forventet. Det skyldes blandt andet, at danskerne fik 40 procent flere smartphones og hele 400 procent flere tablets i 2012 i forhold til året før. Både computere, telefoner og tablets bruges flittigt på internettet og til at streame film, web-tv og videoklip på.

Vi tilbyder fremover nye kunder fire bredbåndshastigheder: 20/3, 40/5, 60/10 og 150/15 Mbit.
  • 20/3 Mbit - meget hurtigere end gennemsnittet på ADSL og meget billigere
  • 40/5 Mbit - dobbelt så hurtig som ADSL men til samme pris
  • 60/10 Mbit for hurtig til de fleste - men til dig der ikke spilder tiden
  • 150/15 Mbit - 10 gange så hurtig som gennemsnit på ADSL – hvis du vil være Danmarks hurtigste
Du kan se, hvordan de nye priser ser ud i dette skema.For de nuværende bredbåndskunder vil der ske gennemsnitlige prisjusteringer på cirka 10 kroner om måneden. Det gælder blandt andet dem med 15/2 Mbit. De hæves til 20/3 Mbit og stiger fra 179 kroner til 189 kroner om måneden i fordelspriser. Nogle bliver på deres nuværende hastighed uden prisstigning, andre bliver på deres hastighed med en lille prisstigning mens andre får mere upload til en lavere pris.

Priserne ændres fra den 8. februar for nye kunder og for eksisterende kunder fra den 1. april. Alle jeres medlemmer varsles efter reglerne med et brev inden den 1. marts.Endvidere har Stofa ændringer i fair-use, som nu vil være generelt gældende. Stofa fjerner alle bindingsperiodevilkår, der var på 6 måneder ved nytegning af nogle tv-pakker og inhernethastigheder. I stedet bliver der en opsigelsesvarsel. Husker jeg ret bliver den lig med indeværende måned plus 30 dage. Men læs selv vilkårene på stofa.dk, når de får det hele opdateret på deres hjemmeside inden 1. marts.

I tider, hvor internet priser ellers falder, så kan det måske undre, at priser på de fire pakker stiger, samtidig med at hastigheden stiger. Forklaringen ligger måske i dette: - Den 21. januar fik bestyrelsen en graf over forbruget via Stofanet i 2012. At Family Mix foreningerne kom med hos Stofa var ikke synligt i oversigten. Vores forbrug var kun en dråbe i havet. Men i efteråret 2012 var den samlede forbrug hos Stofa over ca 14 dage steget til noget der lignede en fordobling og var det resten af året ud. Det skyldes nok primært Netflix. Den samlede udgift til internet trafik er sandsynligvis steget meget for Stofa.

Jeg har tidligere hørt hos Stofa, at de måske måtte gøre mere ved fair-use
Langt fra for at straffe, at man ser streaming tv. Men der er en lille promille, som tilsammen har samme forbrug, som resten af kunderne tilsammen. Det er ikke fair, at enkelte brugere, skal ødelægge omkostningerne for de mange med almindelig forbrug. Gør Stofa ikke noget ved den slags, så falder udgiften jo ned over alle andre også.

Uden ord vidste vi egentlig godt i bestyrelsen, at der var noget i gærde med hastigheder. Allerede i forbindelse med ændringer i tv, i starten af januar, bemærkede vi, at modemmet nu havde alle 8 downstream kanaler i brug, i stedet for de fire, som hidtil. Det var en forvarsel om, at Stofa vidst havde gang i noget med endnu hurtigere internet. - Nu har vi så klart Danmarks hurtigste internethastigheder på fællesantenneanlæg – og også stadig til konkurrencedygtige priser.

Det er ikke en optimal udbud af hastigheder set fra brugernes side
Med de to hastigheder, som ligger langt ud over den almindelige behov, så savner vi nu en femte og billigere bredbåndsløsning på fx 6 Mbps. Som også giver ret til fx WebTv. Efter min opfattelse fokuserer Stofa mere på at skabe rekord, end at sprede udbuddet, så det optimalt dækker brugernes reelle behov.

mvh / Herman

Relateret:

Ingen kommentarer: