Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

08 februar, 2013

Philips og kanalproblemer løses ved firmware opgradering

Flere har oplevet kanalproblemer med deres Philips fladskærm, hvor dette kunne løses ved at opdatere programkoden i fladskærmen, det man kalder for en firmware opgradering.

Følg vejledningen for produktet, for at opgradere firmware - det kaldes fx Installationsinstruktioner.
Ellers - Typiske og lidt groft beskrevet, er fremgangsmåden, at man via menuerne på fladskærmen finder frem til, hvilken firmware version der allerede findes på fladskærmen og at man måske også via menuerne finder frem til modelnummeret, eller man finder modelnummeret via fx en label på fladskærmen. Man går derefter med computeren ind på producentens hjemmeside, hvor man via modelnummeret uder support finder frem til seneste firmware. Er der en nyere version, så kan man hente det hjem på computeren, lægge det på en USB stik. - Og er det en ZIP-fil, så udpakke filen på USB-stiken. Dernæst sætter man USB-stiken i fladskærmens stik for USB og installerer det. Det kan fx være ved via fjernbetjeningen at bladre frem til rette menu punkt.

Link: Endvidere Philips - Fryser billedet?
Det er på nogle Philips-modeller konstateret, at billedet kan ‘fryse’ og at man bliver nødt til at tage strømmen på TV’et. Det kan især være på nogle af de nyere Philips-TV, at problemet kan opstå. Fejlen kan fx opstå, når man åbner EPG’en / Program Guiden. Her har TV’et nogle gange problemer med at indlæse kanalnavne med ‘æ’ ‘ø’ og ‘å’. Stofa arbejder på sagen, i fællesskab med Philips, men det er fundet at være et generelt Philips problen for DVB-C i hele Norden. Måske er løsningen her også firmware opgradering. Jeg har ingen status på, hvor langt Philips er med at løse det problem.

Måske findes der bedre links, til noget der direkte relaterer til dette problem, modelnumre og firmware versioner, men ved en lidt hurtig Google søgning fandt jeg dette relaterede information fra 2009.

Pcworld.dk - Husk at opdatere din fladskærm
Du kan rette fejl og give din fladskærm nye funktioner, hvis du husker at opdatere den. Men hvordan foregår det egentlig? Bliv klogere her og få mere ud af dit fjernsyn.
Løsningen, vedrørende Philips og kanalproblemer, bragte Erik Jepsen til torvs på vores sidste bestyrelsesmøde.

Tilføjet: På vores generalforsamling nævnte et medlem, at han valgte at ringe til Philips. Når han oplyste, hvilken modelnummer de havde var Philips så flinke at sende en USB-nøgle, som han skulle sætte i fladskærmen, når den var slukket. Når han så tændte igen, så gik fladskærmen i gang med at indlægge det nye firmware. - Det er så måske en anden mulighed.

Ingen kommentarer: