Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

17 juli, 2013

Lidt radionyt

SBS lukkede i april 2013 for deres Radio Klassisk. På samme sted i FM, på anlæggets 105,00 Mhz, har vi nu lagt DR P2 Klassisk, endvidere har vi tilføjet Klassisk Radio (Tysk) på en ny plads 102,80 Mhz. Til begge fanges signalet fra satellit. Vi købte et nyt rack, der kan udbygges med flere moduler, som ventes vil blive nødvendig, når FM begynder at lukke i æteren. Her regner bestyrelsen med at ret mange medlemmer ønsker vi fortsætter med FM på fællesantenneanlægget nogle år endnu.

Måske lyder det lidt underligt, at vi nu kan fange DR Klassisk igen. DR lukkede i 2011 en radio kanal DR Klassisk, der udelukkende sendte musik. DR havde også en DR P2 Klassisk, som fortsat eksisterer. Her er andelen med klassisk musik øget og det er den vi nu fanger og udsender i FM.

Din Radio, som kan høres på 88,40 Mhz, er egentlig ikke valgt – stationen kom, uden vi foretog ændringer, på samme plads hvor NRJ, i juni, lukkede deres NRJ Radio.

Tilføjet - Vi fandt der er mere der skal ryddes op i, fx
DR P1, 92,80 MHz, kigger vi på. Som det er nu hentes signalet fra den luftbårne DR P1 FM, hvor DR over et døgn, for denne kanal i den luftbårne FM, har fundet på at skifte imellem P1 og P2. Vi vil derfor også skifte over til at hente DR P1 fra satellit, så vi også her får en ren DR P1, ligesom vi just nu har fået en ren DR P2 Klassisk. - Erik Jepsen informerede: Det med at DR havde slået DR P1 og DR P2 sammen i det luftbårne FM skyldes, at DR i seneste medieforlig fik besked på at afgive endnu én FM kanalplads til kommerciel brug. Så man er allerede godt i gang med at ødelægge det luftbårne FM.

Der findes flere DR radiokanaler, som vi kunne spejle over på fællesantennens FM og som vi ikke har der endnu: DR P5, DR P6 BEAT, DR P7 Mix, DR P8 Jazz, DR Ramasjang/Ultra Radio og DR MAMA. Når vi var ved det bestilte vi endnu et dobbeltkort og at få DR P5 med også. Vi kender endnu ikke frekvensen for denne i anlæggets FM. Ligesom for DR P2 og Klassisk radio (tysk) hentes de så fra satellit og har derfor ikke RDS. De DR radio kanaler vi mangler at spejle over på fællesantennens FM findes også i det luftbårne DAB radio og på fællesantennen undere digitalt tv DVB-C, fra Stofa, samt på internettet. Finder du at der er én mere, som vi absolut burde have spejlet med over på anlæggets FM så sig til. Fra og med i år betales ikke ekstra til CopyDan/Koda fordi man tilføjer flere spejle af radio, der er kun vores engangsudgift til udstyret. Begrundelsen er at alle i dag i forvejen har en del alternative veje til samme radio information, hvilket må siges at være godt indset af CopyDan/Verdens TV.

Endvidere har Erik Jepsen anmodet service om nok en gang at gå hele anlæggets FM-bånd igennem for at rette småfejl. Når dette ekstra er udført, inklusiv en ny spejl af DR P1 og DR P5, så lægger vi her endnu en servicenyt om det. Det er muligt service ved gennemgangen fx finder, at vi bliver nødt til at lukke ned for JP Radio, fordi den i det luftbårne FM ligger for tæt på andet i det luftbårne FM. Det har tidligere været på tale, hvor teknikerne mente de fandt noget brugbart.

Det nemmeste er at spejle fra det luftbårne FM til anlæggets FM, hvor der så også er en god sandsynlighed for at kunne få RDS med. Kan man så ikke det, fordi det man ønsker at fange ikke findes i det luftbårne FM, i vores område, så opnår vi typisk bedst lydkvalitet ved at hente radio via satellit, DVB-S og spejle det vi fanger her over til anlæggets FM. Som DAB er i dag ville vi opnå en ringere lydkvalitet, hvis vi spejlede derfra.

Relateret:

Ingen kommentarer: