Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

15 august, 2013

Stofa er nu bedst til Netflix

recordere.dk - Stofa er nu bedst til Netflix
Stofa har fået installeret egne servere til både Netflix og YouTube, og det giver kunderne en bedre streaming-oplevelse.
Dette er en så vigtig nyhed, at vi trækker det over under Servicenyt i stedet for under Debat og suplerer med lidt kommentarer også.

Vi ved at ComX gør det samme og har faktisk rykket Stofa for at se fidusen.

Vi har ikke hørt andet nærmere om det endnu, som vi ellers har fra ComX, men det er en vigtig nyhed, at Stofa, som selv har SmartTv, ikke arbejder i frygt for konkurrenter, men i stedet byder velkommen på nettet og går i et samarbejde med dem også, så det endelige valg af hvad nettet skal bruges til ligger hos slutbrugerne. Det har ellers været en af mine betænkeligheder ved Stofa.

Gætterier omkring teknikken i dette her:

Vi ved at Stofa fører brugernes internet forbindelse igennem en så kald proxy server. Den bruges bl.a. til at udføre den lovpligtige logning krævet af Statens logningsbekendtgørelse. Proxyen bruges sandsynligvis også i forbindelse med sikkerhedscheck og en del andet.

Alt brugernes trafik til og fra internettet går igennem denne proxy server, derfor vil det være 'let' at lave caching (mellemlager) mod YouTube, hvor kopi af hyppige sete videoklips genbruges, når flere brugere efter hinanden ser det samme. - Vi ved at Netflix også gerne går i et samarbejde, hvor der i stedet, ved proxy serveren, etableres en Netflix server, som Netflix holder opdateret, hvor video informationen til brugerne hentes herfra, i stedet for fra andre Netflix servere, længere væk på internettet. På internettet kan vi finde flere beskrivelser af, hvordan det foregår rundt om i verdenen og at Netflix jo naturligvis er mest interesseret i et samarbejde med større udbyder af bredbånd.

Med hensyn til YouTube får Stofa løst en stor del af kø problemerne på internettet, som brugerne har oplevet, når de ser video fra YouTube (Jf. beklagelser til Stofa de seneste 18 måneder via Trustpilot), hvor nærmeste YouTube servere, før dette her, ellers står i Irland. - Men med løsningen her er der en kopi af det mest sete fra YouTube hos Stofa. Med hensyn til Netflix sparer Stofa denne fordobling af internettrafikken, som Stofa har oplevet siden sidste efterår, da Netflix startede i Danmark. Når man henter YouTube video fra mellemlageret spares der jo også internet trafik her. YouTube og Netflix har også en fordel af at en del af den streaming, som de skal sende ud til brugerne, er aflastet fra de øvrige servere og ligger nærmere brugerne. - Brugerne får denne oplevelse at der stort set aldrig vil være 'timeglas' ventetid ved begge løsninger.

Så der er, for alle parter, en rigtig god logik i at få informationsservere med tung trafik sat nærmere brugerne.

mvh / Herman

Ingen kommentarer: