Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

03 januar, 2014

Vi mister igen nogle radiokanaler

Vi har mistet de DR radiokanaler, som vi havde hentet ned fra satellit og konverteret til FM. For os drejer sig om at vi har mistet DR P1, DR P2 Klassisk og DR P5. Der er også andet, som DR har lukket ned for via Satellit, men hvor vi henter ad andre veje. Totalt set har DR lukket ned for THOR5 på 1 grad vest: DR1 Syd (Syd står her for TV-kanal til Sydeuropa), DR2 Syd, DR P1, DR P2, DR P3, DR P4 København og DR P5.

Stofa service informerer:
Hej

Vi har lige fået meddelelse om stop for radiotransmission fra 1´vest
Det har desværre ikke været varslet fra DR, derfor er vi på bagkant her.

http://digitalt.tv/slut-med-dr-radiokanaler-paa-1-grad-vest/

Venlig hilsen

Torben Wydojnik
Teamleder, Service Region Øst

Der arbejdes på at finde den bedste løsning på dette.

Tilføjet 6. januar:
Opgaven er løst. Vi har igen DR P1 og DR P2 Klassisk tilbage på anlæggets FM. De kunne fortsat fanges via satellitten Sirius 3 på 5 grader øst. Vi ved dog ikke om DR også er i gang med at få disse lukket ned på satellit. DR P5 findes ikke længere på satellit, her fanger vi nu i stedet NRK Jazz, som sendes ud på anlæggets FM på 88.10 MHz.Tanker om, hvorfor dette her hænder
I linket nævnes "DR sender fortsat radiokanalerne på FM, DAB (Digital Audio Broadcasting) og netradio". Man kunne jo så konkludere at vi til vores FM på anlægget kunne hente signalet dertil fra det luftbårne FM. Det ville også være det nemmeste at gøre. Problemet her er at DR grundet pres fra politikerne, om at nedskære antallet af de terrestriske FM kanalpladser, har skåret ned ved at DR ligger og skifter fx imellem at sende P2 klassisk og P1 på samme FM frekvensplads. Vore medlemmer er vandt til at få, hele indholdet fra begge radiokanaler. Ja, vi har det simple ønske, når man skifter til P1, at man så også kan forvente at det er P1 radioprogrammet man hører. Henter man signalet fra det terrestriske DAB, for at konvertere til FM, så opnår man dårlig lydkvalitet. Er man ligeglad med lydkvaliteten, så kunne vi ellers hente fra DAB. Netradio, mon det er stabilt nok til at vi henter derfra til distribution på anlæggets FM, ellers havner vi i at Stofa skal have etableret en direkte streaming af radio­ka­na­ler­ne fra DR for at vi kan sende det ud på anlæggets FM. - Så Stofa har lige en opgave at vurdere på. Det kunne jo også være, at man finder det mistede et andet sted via satellit, fx på Sirius 3.

I bund og grund kan vi nok takke Kulturministeriet for det rod vi sidder i, grundet at de vil presse en en brugerbevægelse væk fra FM over på DAB, ved at gøre hvad de kan for at få os til at tabe tilliden til FM, så de kan melde ud at forbrugerne valgte selv DAB. Check selv ved at Google efter lukke fm

Se på Borger.dk hvad Kulturministeriet ellers står for.

Investeringen, vi gjorde i 2013, i nyt udstyr til at hente radioprogrammer fra satellit, er måske ikke helt spildt, for vi vil jo så nok også kigge efter om der er andet radio, som vi fremover kunne hente fra satellit og lægge ud på foreningens FM bånd, nu når vi har udstyret. Men det er klart at første prioritet vil være at få de mistede DR radioprogrammer tilbage på foreningens FM. - Tidligere skulle vi holde igen med radio grundet CopyDan afgiften, men som reglerne blev lavet om til, for et eller to år siden, så betaler vi i CopyDan grundbeløbet for Radio og afgiften her er uafhængig af, hvor meget radio vi videredistribuerer.

Der er jo absolut ellers ikke noget i vejen med DAB, andet end det stadig er en ung teknologi, som mangler at modne. Går man med på bølgen, køber sig sit udstyr, så må man være klar over at det man investerer i, i dag, vil være forældet om få år. Man bliver nok en gang aktiv støtter af udviklingen i Danmark (købe og smide væk) og af Branchen For­bru­ger­Elek­tro­nik, ligesom når man køber sig de seneste smartphones, tablets og fladskærme. Måske er det her Kulturministeriet ønsker vi skal være med, - i fronten, som hele tiden løber fra os. Og en dag vil det nok lykkes at gøre DAB til noget særligt, også til en flot lydkvalitet og med grafik og billeder også, for det er jo noget særligt, nemlig Digitalt.

Antenneforeningen Ølstykke Vest har ikke DAB på anlægget, 1) fordi det meste DAB udstyr har en indbygget antenne og er ikke med antennestik og 2) fordi vi stort set alle steder kan fange det luftbårne DAB signal fra senderen i Hoved.

Du kan finde DR netradio bl.a. her, eller her via Tunein.

mvh / Berstyrelsen

Relateret:

Ingen kommentarer: