Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

12 marts, 2014

Lidt info om hjemmesiden

I forbindelse med at vi lukker infokanalen og her henviser til aovnet.dk, så var det måske på tide også at fortælle noget mere om hjemmesiden og dens historie. Bladrer du lidt rundt på hjemmesiden, så er målet at du ret hurtig føler dig dus med indholdet. Jeg dropper derfor her at give en yderligere introduktion og den slags overblik. Vælger i stedet at fortælle noget andet om foreningens hjemmeside. - Læs videre, hvis historikken har din interesse.

Til at huse foreningens hjemmeside oprettede vi i 2003 et billigt abonnement hos Web10.dk. I dag koster dette abonnementet os årligt 228 kroner, før moms, og for domænenavnet aovnet.dk betaler vi om året, til DK-Hostmaster, 36 kroner, før moms. Det meste, for hjemmesiden, køres i dag ellers helt gratis, hvor vi sammenfletter og vrider lidt på Google Blogger. Momsen får vi retur, så i alt udgør foreningens årlige udgift til hjemmesiden 264 kroner, svarende til 23 ører pr. medlem pr. år.

Den spæde start, af hjemmeside for foreningen, var i 2002 - 2003 en kampagne for at vi skulle kunne tilbyde medlemmer internet adgang. Her oprettede vi helt gratis to subdomæner for samme kampagne indhold, nemlig subdomæneadresserne antenne.1go.dk og internet.1go.dk. Vi benyttede en gratis løsning, som 1go.dk tilbød i en årrække.

Kampagnen, om vi skulle have sådan noget nymodens internet på fællesantennen, startede med et forslag til foreningens generalforsamling allerede i februar 1997. Efter denne generalforsamling blev der dannet en så kaldt Arbejdsgruppe Internet. Det var en gruppe med meget energi for at starten skulle blive en succes. Ved bredbåndsimplementeringen var der 200 tilmeldte før løsningen, 13. november 2003, var klar med returvej gennem hele kabelnettet.

Vi (arbejdsgruppen) lod der gå 5½ år fra første forslag om internet, til foreningen havde løsningen. Vi vurderede det var vigtigt for en succes, at medlemmerne var med på idéen, mere vigtigt end at vi fik en tidlig start. Fx ved 1998 generalforsamlingen lod vi kun chefen for servicefirmaet præsentere hvilken guldgrube fællesantennen var for medlemmerne. Hvad han ellers ville lægge i det var frit. Det var vigtigt at tanken om noget nyt for mange var modnet til et ønske om at være bruger også. At vi fik vores egen hjemmeside, når vi nu havde internet på kabelnettet, var blot en naturlig følge. Tanken var, først brugere og så information via teknologien. Efter vi havde fået internetforbindelsen var vi også igennem et par vintre, hvor vi supplerede med møder over internettet, IT-klubben med de så kaldte ugentlige webinarer, hvor vi hver anden gang havde mødet sammen med Reersø. Webinarløsningen blev stoppet igen, mest fordi der var meget planlægningsarbejde med det. Målet var i praksis at udnytte og blive dus med teknikken sammen og måske også derved at få ildsjæle, som kunne hjælpe andre med deres teknik. Det lyder måske mærkeligt i dag, hvor internettet fylder meget, men tanken var at gøre mulighederne via internettet vedkommende for medlemmerne.

Efter internetforbindelsen så endelig blev etableret, åbnede vi i december op for en rigtig hjemmeside med eget domæne: aovnet.dk, der frem til 2007 var websider bygget op 'i hånden' med Microsoft notepad. Her måtte vi ofte checke om indholdet fortsat kunne læses holdbart med en række browsere. Var der noget galt, så skulle der findes en rettelse. Indholdet, for perioden 2003 til 2007, ligger fortsat på nettet, men flere af de anvendte funktioner synes ikke længere at fungere. Og dog, kører man fx med den seneste browser fra Microsoft, deres Internet Explorer 11 og her vælger at koble Kompatibilitetsvisningen til, så virker de gamle sider sandelig stadigvæk. - Så fuldstændig død er de gamle sider skam ikke, endnu da. - Jeg kender fx pengeinstitutter hvor det også den dag i dag er nødvendig at koble kompatibilitetsvisningen til for deres domæne, for at det fungerer hos dem. - Men vi retter ikke på de gamle sider for at hente tabte funktioner hjem igen.

I 2007 lavede vi en ny løsning for hjemmesiden, hvor vi udnytter, hvad man kan med Google Blogger, så det vi fik vist til forveksling lignede en hjemmeside. Vi lavede et hop over på de nye sider, stadig under samme domæne aovnet.dk. Vi undlod her selv at lege for meget med fx Javascript og lignende, på de nye Google Blogger sider, men udnytter i stedet, at bruge en del her af de funktioner Google tilbyder, så det nu fremadrettet, som man siger, for det meste, er en opgave for Google, at teknikken bag indholdet understøtter diverse browsere.

Ville vi rydde op og lave om, så kunne vi i dag godt klemme os ned på en komplet virkende hjemmeside, med kun regningen til DK-Hostmaster, de 36 kroner om året. Men hvor spændende er det med en masse yderligere oprydnings- og omlægningsarbejde, når der i forvejen er en mængde opslagsinformation, som skal holdes ajour med tiden. Fx ajourføringen med, hvad vi nu finder på af aftale med Stofa.

Sidernes layout er lidt tilrettelser af en standardskabelon i Google Blogger. I tiden, siden 2007, har vi kun en gang skiftet skabelon. I november 2012 optimerede vi, så der parallelt findes en brugbar mobilvisning for samme indhold. Også mobilvisningen er en udnyttelse af muligheder fra Google Blogger. Vi er naturligvis lidt stolte over også at have denne tilpasning til de små skærme, fordi muligheden mangles fortsat på mange andre store hjemmesider. - Informationen lægger vi normalt ind med en browser, fx Microsoft Internet Explorer. Vi kan også lægge nyheder ind på Servicenyt og Debat via e-mail. Løsningen fra Google rummer, at vi kan have flere redaktører, også flere administratorer på forskellige niveauer.

Endnu blot for at eksperimentere, er der også oprettet en side for Antenneforeningen Ølstykke Vest på G+. Måske bliver der også en dag oprettet en tilsvarende Facebook Gruppe. Det ville være en let sag at få lavet. Mere svært er at give det værdi.

Mere om hjemmesiden findes her og under Debat emnet: om hjemmesiden.

mvh / Herman

Relateret:

Ingen kommentarer: