Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

30 september, 2014

Programprisstigninger 2015

Fra Stofa har vi modtaget varsling om kanalpriser gældende fra 1. januar 2015.

Se vedlagte PDF-fil

Her har du de generelle priser for de viste betalingskanaler pr. husstand eksklusiv moms og sekundære rettigheder. Hvad jeg lige kan komme i tanke om vedrørende ”de sekundære rettigheder” er afgiften til CopyDan/VerdensTv, som normalt er uden moms.

Hvert medlem som ud over grundpakken abonnerer på produkter hos Stofa, fx pakke 2, fritvalg, telefoni eller bredbånd, vil senere modtag en varsel for hvad der i dette ændrer sig i indhold og priser, typisk godt en måned før ændringen hænder.

Kortafgifterne, opgivet i kr. pr. programkort pr. år eksklusiv moms, nævnt på første side i PDF-filen, drejer sig, hvis jeg må gætte, så ikke om slutbruger priser, men om priser for de kanalkort vi har siddende i hovedstationen, hvor signalet hentes ned fra satellit og videresendes ud på anlægget. Stofa har i starten af 2014 lukket ned for analogt tv på antennenet ejet af Stofa og vi vil sandsynligvis også lukke ned for analogt tv gældende fra årsskiftet 2014/2015, som også varslet ved den ordinære generalforsamling i februar i år. Dermed kan vi undvære disse kort i hovedstationen. Alt digitalt-tv, som vi sender ud på anlægget i DVB-C, modtages fra Stofa som IP-tv via fiber. Her har vi ikke individuelle kort pr kanal.

I øvrigt så er disse her kortpriser blevet lidt pamper, synes jeg og det må være en Stofa idé, opstået indenfor de seneste år, at vi lige skal betale ekstra for disse også. - Da vi handlede kanaler via Canal Digital så var der enkelte kanaler med kortpriser på 100 kroner pr. år. Så vidt jeg husker de to svenske hovedkanaler, men ved lidt argumentation hændte det at vi kunne slippe for at betale noget som helst i kortafgift. Og Viasat, jeg mindes ikke at vi også her betalte kortafgift. - Jeg har ikke brugt tid på at verificere dette - kan måske huske forkert. - Men ved at få lukket for det analoge nu, så slipper vi bl.a. for at betale for kortene. - En anden og vigtigere årsag til at lukke ned for det analoge tv er at der bliver behov for frekvensområdet de pt. ligger på.

Ingen kommentarer: