Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

29 oktober, 2014

Vi nærmer os den analoge sluk på anlægget

Den 2. december vil Antenneforeningen Ølstykke Vest have lukket for alle analoge tv-kanaler på anlægget.

Det gør vi for at skabe mere plads til digitalt-tv og StartForfra, som jo også er digitalt. Det eneste vi herefter har analogt på anlægget er FM-radio.

Ved flere lejligheder har bestyrelsen varslet at vi vil komme til at skulle lukke for det analoge tv-signal. Fx nævnte vores bestyrelsesmedlem og tekniske ekspert, Erik Jepsen, det på vores ordinære generalforsamling i februar i år med ordene: at det måske er sidste år at TV kan modtages analogt (ældre TV). - Via udstyr med DVB-C/MPEG4 kan det ældre TV stadig anvendes.

Men vi er klar over at der skal 'slås en del mere på trommer' for at informationen når ud til medlemmerne. I mandags, den 27. oktober, havde et udvalg af vores bestyrelse et møde med Stofa, hvor vi bl.a. aftalte en plan for at varsle den analoge sluk hos os.
  1. Om få dage får vi sammen med Stofa udsendt et brev til alle medlemmer med varsel om at de analoge kanaler lukker 2. december 2014. I brevet vil der endvidere være vedlagt et bilag, med et special tilbud fra Stofa på en Stofa SmartTv boks.
  2. Startende i uge 46 og frem, vil der på den analoge DR1 og TV 2 være tilføjet en "rulletekst banner", der i perioder vil varsle om, at alle de analoge kanaler lukker den 2. december.
  3. I hhv. uge 47 og 48, i Lokalavisen Egedal, også kaldet Ugenyt, vil vi endvidere, sammen med Stofa, have et iøjnefaldende stort farve-annonceindrykning om samme emne, som alt samme adresserer vores analoge sluk.
Når informationen er ude, så vil vi også her på Servicenyt tilstræbe at lægge en kopi af det udsendte brev med bilag og af annoncen i Ugenyt. NB: Linkene under punkt 1 og 3 er tilføjet senere, som lovet.

Her er lidt flere hints
Vores bestyrelse har oplevet at rigtig mange medlemmer allerede har en løsning der kan fange det digitale tv-signal vi har på fællesantennen, men også at en del medlemmer ikke er klar over de har muligheden at lave sig en løsning med digitaltTv, uden behov for indkøb af nyt udstyr.

Vi har også oplevet at mange fortsat bruger den gamle Sagem boks, som vore medlemmer gratis kunne få fra Canal Digital Kabel-Tv, selv om man faktisk har en tv-tuner i fladskærmen, som gør Sagem boksen overflødig. Sagem boksen er ikke understøttet af support fra Stofa, som den var hos Canal Digital, men det er dog digitalt-tv Sagem boksen fanger, så Sagem boksen kunne være en løsning, hvis man fortsat har den og den fortsat virker.

Men indrømmet, en del skal også ud og købe nyt for at kunne komme med over i digital-tv. Her er det vigtigt at tuneren skal understøtte DVB-C MPEG-4.

Vi må ikke glemme, at faktisk alle de øvrige fladskærme i huset også kan bruges
Man kan også se vore tv-kanaler på stort set alle fladskærme man har i hjemmet, som er opkoblet vis Stofa bredbånd, med hastigheden i bredbånd, på 20 Mbps (Har man 6 Mbps så prøv om det er nok). Fx har man en Windows PC, så har man kanalerne og meget mere i WebTv på adressen webtv.stofa.dk. Har man en Android Pad eller SmartPhone, så kan man installere en app Stofa WebTv og opnå det samme - tilsvarende kan man med Apple produkterne. - Ønsker man på disse skærme at have suppleret med Stofa Start Forfra og Start Forfra Plus så fordrer det at man også har Stofa SmartTv boksen, den brevet du får giver tilbud på, fordi heri sidder Stofa SmartCard'en, der identificerer, at man har rettigheden.

Kan du ikke finde rundt i dette SmartTv og mulighederne med det, så kan Stofa Teknisk Support hjælpe dig. Kig forinden på vejledningen på den overordnede side Stofa - :WebTv og på Stofa - :Kom nemt i gang med WebTv To Go. Evt. find flere detaljer her: Stofa - :Tv og SmartTv.

mvh / Bestyrelsen

Ingen kommentarer: