Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

30 januar, 2015

Pris varsler fra Stofa, som bestyrelsen ikke ellers har hørt om, mv.

Stofa fejl - ikke rabat
I forbindelse med opkrævning af abonnement, i første kvartal 2015, for tv-pakke 1, oplyser Stofa på regningen at prisen er kr. 494,94 og at man her har fratrukket et rabat på kr. 75.00, så den samlede pris for tv-pakke 1 for kvartalet er 419,94.

Vi har aftalt med Stofa at prisen fremadrettet for tv-pakke 1 er kr. 140,- pr. md. (med lidt øre afrunding) og at prisen pr. kvartal derfor er kr. 420,-

Det med rabatten, på 75 kroner, som udløber pr. 31. marts 2015, er en fejl. Det er ikke aftalt med Antenneforeningen Ølstykke Vest. Vores kasserer Povl-Erik har allerede adresseret det med administrationen i Stofa og de blev enige om, at det er en fejl.

Man kan måske også diskutere hvad rabat er. Bestyrelsen har naturligvis fx set, hvad listeprisen er for de betalingskanaler der er i grundpakken og hvad vi giver for dem, når de er med i grundpakken. Det kan Alex Martin Wätjen fra Stofa nok lige hjælpe os med at genopfriske på den kommende ordinære generalforsamling og vores kasserer Povl-Erik Høxbroe vil på den kommende ordinære generalforsamling, fremlægge en oversigt over de forskellige elementer og priser vi har i hhv. tv-pakke 1, 2 og 3.

Den laveste betalingshastighed i bredbånd stiger i pris
Medlemmer som har bredbåndshastigheden 20/3 Mbps har modtaget et brev fra Stofa med varsel om at hastigheden ændres til 20/10 Mbps og at prisen stiger med 10 kr./md. til 199kr./md. pr 1. marts 2015.

Bestyrelsen har ikke hørt om dette fra Stofa, men Povl-Erik havde dog set det i et nyhedsmedie på nettet. Men vi kan konstatere, at Stofa her udsender rettidig en varsel til medlemmet og bestyrelsen kan nok ikke, overfor Stofa, komme med indsigelse her.

- Man skulle mene - med generelt faldende internetpriser, at alle kan følge nogle super-fair reguleringer: 1) At man gerne må øge hastigheder til samme pris. 2) At man gerne må opfinde nye hastigheder til nye priser. 3) At man aldrig snyder prisstigninger på bredbånd over på kunderne. I det aktuelle tilfælde, specielt når det er den laveste betalingshastighed, så burde Stofa fortsætte med en upstream på 3 Mbps, hvis der ikke til samme pris er råd til at øge upstream hastigheden til 10 Mbps. Eller Stofa kunne opfinde en ny sidestillet 20/10 Mbps hastighed, til hvad pris Stofa finder bedst.

Fair-use forbrugsgrænse fjernes
Samme brev informerer også om at Stofa ikke har en fair-use grænse. Det har bestyrelsen til gengæld læst et lille indlæg om, på VIP nyheder, at man nu vil fjerne i krav til brugerne.

Bredbåndsplaner der ikke er aftalt
Bestyrelsen har i bl.a. 3 VIP nyheder læst om hvad Stofa i vidtløftige mål, og store armbevægelser, vil opgradere bredbåndshastigheder til. Bestyrelsen og Stofa har ikke aftalt noget plan om dette for vores anlæg. Et par af vore medlemmer er dog af Stofa Kundeservice lovet 300 Mbps hastigheder fra ca. 2. februar 2015, har vi hørt fra medlemmerne, som ville spørge nærmere ind til det. - Andre medlemmer, som har hørt om Stofa planer i andre foreninger, har også efterlyst, at vi lægger nyt på nettet om opgraderingsplanerne, hvortil vi måtte svare, at vi ikke har aftalt noget nyt på det område med Stofa, endnu da. Men vi kan godt se hvordan disse fremtidige mål, som Stofa omtaler kunne implementeres med bl.a. Docsis 3.1, som med 24 kanaler i begge retninger kan komme op på gigabit hastigheder. På det område har vi, for længst og i flere omgange, anbefalet Stofa at de først og fremmest får udskiftet de sidste Scientific Atlanta WebSTAR modems, som i forvejen driller med bl.a. telefonien. WebSTAR kører Docsis 2.0, og kan ikke komme op på senere revisioner og vores øvrige anlæg kører pt Docsis 3.0 - og det er kendt, også hos Stofa, at en sammenblanding på samme frekvenser kan være årsag til problemer.

Selvfølgelig skal der ske en udvikling, også på bredbåndsområdet
Men mange af disse fremtidige mål, som vi har set i VIP nyheder har konsekvenser, behov for nødvendig omlægning i anlægget og i hjemmene. Det er jo heller ikke lovet af Stofa at alt det omtalte i disse VIP nyheder sker på en gang.

Retfærdigvis skal nævnes, at vi på de seneste dage har hørt fra Stofa at den 300 Mbps man vil levere i første omgang vil omfatte en 16 kanals downstream, som jo godt kan laves som en midlertidig løsning på en Docsis 3.0 modem, der har disse 16 kanaler. Der er plads til en sådan midlertidig løsning på vores eksisterende net når de analoge tv-kanaler jo nu er fjernet. Men Stofa skal så i disse tilfælde, hvor der skal leveres 300 Mbps, skifte til en midlertidig løsning med en Docsis 3.0 modem, der har disse 16 kanaler. - Erik Jepsen har hørt at Stofa har været oppe i hoved-stationen for at ændre i CMTS'en. - Hvor man sandsynligvis har sat CMTS'en op så den nu har op til 16 kanaler i downstream og fortsat har op til 8 kanaler i upstream og at det fortsat er en Docsis 3.0 CMTS.

Relateret: Pakketilbudet Komplet
Det er nyt for os at vore medlemmer nu også tilbydes rammerne for Stofa Komplet rabatten, som vi ikke var omfattet af med Family Mix. Har man fx 40 Mbps bredbånd så var der måske noget her man skulle se lidt nærmere på.

mvh / Herman

Ingen kommentarer: