Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

01 oktober, 2015

Fortsat fejl på bredbånd

Vi har fortsat fejl på bredbånd, som så også kan give fejl på SmartTv, samt på IP-telefoni og mail.
Og det ligner at alle i vores anlæg, mere eller mindre, er påvirket af samme fejl: datatab og nedsat hastighed. Fejlsituationen opstod tilsyneladende efter Stofa service arbejdede med omlægning i vores anlæg om natten til den 30. september.

Jeg pensler lidt her, om problemet, fordi Stofa har ikke, som ventet, lagt noget ud på Stofa Driftsinformation om dette, og Stofa har heller ikke varslet problemet til de brugere hos os, som abonnerer på varsel via SMS og via e-mail. - Skønt vi i bestyrelsen har rykket Stofa for varsel.

Afdelingen Stofa Service Sjælland i Ringsted har med dokumentation meddelt os at de har målt vore signalværdier igennem og alt ser korrekt ud. Intet, af hvad de har målt, afslører fejlen vi oplever, som ovenfor beskrevet, og som vi har gjort meget ud af at verificere. Men vi kan mærke at der for tiden er svingende ustabilitet med datatab og vi kan måle med Stofa Hastighedstest at en downstream hastighed på 150 Mbps for tiden ligger og svinger omkring det halve, fx fra 71 til 91 Mbps. Flere rundt i vores kabelnet, på forskellige ø'er, har deltaget i at teste og vi kommer til samme resultat. Hastighedstabet er også verificeret i måling med alternative hastighedsmålere.

I forb.m. dialogen om dette nævnte Torben på Stofa Service Sjælland, at der er scheduleret en service i vores hovedstation, den 12. oktober, med udskiftning af CMTS (cable modem termination system), så vores net kan håndtere en langt større båndbredde. Underforstået, det er så vores konklusion: En klargøringen til at Stofa kan tilbyde vore medlemmer 300 Mbps i downstream.

Her misforstod vi hinanden lidt, for vi har et øjeblikkeligt problem, der gerne, ifølge samarbejdsaftalen imellem Stofa og foreningen, skal løses allerede i dag. Vi kan ikke vente på udskiftning af noget om 12 dage, som så måske løser problemet. Torben informerede hertil at Stofa Service Sjælland, har givet fejlmeldingerne, om det aktuelle problem, videre til Stofa drift, fordi Stofa Service Sjælland har skønnet at fejlen ligger udenfor vores anlæg. Underforstået Stofa Service Sjælland skønner at fejlårsagen ikke ligger i hjemmene eller i vores fællesantenneanlæg, og det er så igen vores konklusion, men at det så måske må ligge i lysleder nettet frem mod Stofa backbone. Tilføjet: Udskiftning af CMTS blev den 2. oktober omskeduleret til udførelse torsdag den 8. oktober.

Når det gør det, ligger udenfor vores net, så er vores erfaring i bestyrelsen, fra tidligere situationer af den slags, at en hel række af foreninger så er påvirket. Derfor undrer det os også rigtig meget at Stofa ikke varsler problemet. Fx har vi tidligere opleve at en lyslederfejl i Ejby ved Glostrup eller andre steder har resulteret i båndbreddefejl hos os og samtidig hos mange andre antenneforeninger.

Tilføjet: Her har Torben på Stofa Service Sjælland så informeret Jyllinge, at det problem de oplever for tiden, som ellers fuldt ud ligner det vi oplever i Ølstykke for tiden, intet har at gøre med hinanden.

Det skal så også nævnes at det svinger en del om vi mærker problemet når vi surfer på nettet. En del vil sikkert ikke opdage at der er noget galt. Jeg har fx heller ikke oplevet forringet lyd eller ustabilitet ved min IP-telefoni – vi ved blot fra erfaring at den slags sker når internetforbindelsen er ustabilt. Tv via DVB-C kører uden pixelering – og dog, den 18. september var der problemer med picelering: Udfald af mange tv-kanaler, som måske hænger sammen med det vi oplever nu. Med mail har jeg oplevet lidt som sikkert skyldes datatab. Jeg har oplevet en usædvanlig række fejl ved browsning på nettet og ved brug af FTP – men jeg har så også brugt nettet meget.

mvh / Bestyrelsen
Relateret:

Tilføjet: den 2. oktober 2015

Som jeg oplever fejlsituationen hos mig, så ligger downstream for tiden konstant omkring ca det halve af hvad den skulle være, nemlig skulle være 150 Mbps.

Men fejlen blev så endelig varslet på Stofa Driftsinformation:

Antenneforening Ølstykke Vest

Risiko for nedsat hastighed i aftentimerne i Ølstykke
Vi er bekendte med at der kan forekomme perioder, især i aftentimerne, hvor kunder med høje hastigheder kan opleve lavere hastigheder end normalt.

Vi forventer at have en løsning på dette d. 08.10.2015

Oprettet: 02-10-2015 14:18Forventet løst: 08-10-2015 15:30

Ingen kommentarer: