Privatlivspolitik   

Opslagsinformation  ·  Servicenyt  ·  Debat

12 januar, 2016

Forsvandt nogle af dine tv-kanaler?

Husk - Det er onsdag den 13. januar, at Stofa lægger lidt om i hvor ting ligger. Omlægningen er afsluttet kl. 14.00.

Har du her mistet tv-stationer på fjernsynet / fladskærmen så skal der nok en ny kanal-scanning / søgning til. Sandsynligvis kan en del tunere godt af sig selv finde kanalerne igen - evt. prøv at tage strømmen i et lille minut. Nogle vil helt sikkert også opleve at der skal foretages en frisk scanning.

På aovnet.dk finder du en vejledning her: Scanning efter kanaler

Find også vejledning flere steder hos Stofa, bl.a. evt. se mere her og her. Men Stofa viser ikke vejledning for Sagem boksen.

Stofa SmartTv boksen vil selv kunne finde de nye kanalpladser. Og hvis alligevel ikke så prøv at slukke og tænde for strømmen.

Og hvorfor?
Signalet på anlægget ligger i en bestemt rækkefølge, så Stofa kan tilbyde forskellige pakker og servicer. Når udbuddet af løsninger ændrer sig så kan der opstå behov for 'ommøblering', så Stofa også til fulde kan levere de nye tilbud.

De forskellige tunere håndterer ikke kanalstyringen ens, eller må vi sige lige intelligent. Derfor kan der opstå behov for en ny scanning, efter kanalomlægning, for nogle, men ikke for alle. - For det udstyr man selv har kan behovet for en ny scanning også afhænge af, hvad der mere præcist blev lagt om denne gang. Nogle omlægninger kan tuneren måske godt selv klare, men ikke andre.

Når der lægges om: Stofa planlægger også plads til forandringer fremover. Giver plads på anlægget til hvad de forventer der bliver behov for og lidt til. Så med mindre der uventet sker en stor forandring i kanaler, som Stofa skal levere, så lægger Stofa højest om ca. én gang årligt. Oplever du behov for en ny scanning oftere, så bør du tale med Stofa Service. Årsagen kan her være forkert signalstyrke, indstråling i boliginstallationen, eller andet støj i din boliginstallation.

Canal Digital Sagem boks
Her på aovnet.dk under 'Scanning efter kanaler' findes også fortsat en vejledning for de gamle Canal Digital så kaldte Sagem bokse. Har du stadig en sådan Sagem boks så kan det være en god idé at skrive vejledningen ud. Og bagefter at gemme vejledningen til en anden gang.

Mange, i vores forening, har i dag smidt deres Sagem boks ud. Nogle fordi strømforsyningen var begyndt at støje. Andre fordi tuneren var blevet ustabil og atter andre fordi det at bruge Sagem fjernbetjeningen ikke virkede længere eller stabilt. - Bestyrelsen har ikke mere at bytte med. - Mange som fortsat bruger Sagem boksen har ikke lige tænkt over at de efter de satte Sagem boksen op første gang også siden hen fik sig en ny fladskærm. Her glemte man måske lige at få checket, om man så kunne undvære Sagem boksen. Det kender vi fra mange tidligere situationer. Har du i forvejen en DVB-C tuner i din fladskærm, som kan bruges, så er der mange kvalitets-fordele i at springe Sagem boksen over, bl.a. vil du sandsynligvis opnå bedre billede.

Tilføjet: For vores egen Samsung Tv-Fladskærm. Denne gang var der tabt nogle kanaler. Men når jeg nu er dus med vores egen fladskærm så tog det højest et par minutter at få foretaget en ny scanning efter de digitale kanaler. Så var det løst. - Selve scanningen varede under et sekund.

Tiføjet: Har du efter omlægningen nu mistet Charlie, dk4 og Kanal 5, også selv om du har foretaget en ny scanning, så skyldes det sandsynligvis, ret sikkert, indstråling af et signal fra (København vest) Hove senderen (DVB-T). Altså at din boliginstallation ikke er helt HF-tæt. Prøv fx at udskifte snøren fra vægdåsen frem til din tv-tuner. De tre kanaler, Charlie, dk4 og Kanal 5, lå tidligere på en plads, hvor der ikke også var signal i luften fra Hove senderen, men ligger nu, alle tre, på en plads på 554MHz, hvor der også er et andet signal i luften fra Hove senderen. Charlie, dk4 og Kanal 5 er med i alle tre tv-pakker, grundpakken tv-pakke 1, tv-pakke 2 DK Plus pakken og tv-pakke-3.

Tilføjet: I det luftbårne, terrestriske, net har vi i dag mange slags signaler som sender og modtager indenfor noget af det store frekvensområde som fællesantennen bruger i kabelnettet. Til eksempel kan nævnes det 3G og 4G signal vi har på vore egne mobiltelefoner, hvor der sendes og modtages fra vore egne stuer. Dette er blot et eksempel som viser hvor vigtigt det er at vi har en god afskærmning så det luftbårne og det kabelbårne signal ikke forstyrrer hinanden. - Et andet eksempel er det terrestriske kommunikationssystem som bruges af politiet, brand og redning, samt militæret. Et tredje eksempel er kommunikationen med fly.

Relateret:

2 kommentarer:

Lars Bager sagde ...

Hej Herman.

Efter kanal omlægningen mangler vi:

TV2 sport
TV3+
TV3 sport
Animal Planet
Canal9
Eurosport HD
Eurosport Danmark
MTV
VH1
+ andre.

Nogle bud??

Hilsen Lars Bager
Lærkevej 30

hermanR sagde ...

Hej Lars,

Ja, mit bud er at der skal foretages en frisk kanalsøgning - som indlægget også berører.

mvh / Herman